Toukokuun uutiskirje

14/05/2021 - 13:49
Siiri
Kukkia
 • Kansainvälistä vapaaehtoistyötä kotimaassa? Hae kesän EU-tuettuihin vapaaehtoistiimeihin!
 • Opi uutta ja keskustele tärkeistä aiheista kesän nuorisovaihdoissa!
 • Anna äänesi kuulua ja vastaa EU:n nuorisodialogin kyselyyn!
 • Hae EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön Eurooppaan!
 • Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!
 • Eures-tuella Eurooppaan!

Kansainvälistä vapaaehtoistyötä kotimaassa? Hae kesän EU-tuettuihin vapaaehtoistiimeihin!

Mietitkö vielä kesän suunnitelmia? Haluaisitko olla osana vapaaehtoistyötä tekevää tiimiä ja tutustua kotimaahan uusin silmin? Hae nyt mukaan kesän ESC-vapaaehtoistiimeihin!

Haemme tällä hetkellä innostuneita vapaaehtoisia kahteen kesän vapaaehtoistiimiin:

 • Oulaisten Old power -vapaaehtoistiimi auttaa järjestämään 2.-17.7. Wanhat Weteraanikonepäivät -perinnetapahtumaa. Työhön kuuluu käytännön valmistelut ennen tapahtumaa, kahvilanpito ja ylläpitotehtävät tapahtuman aikana sekä osallistuminen tapahtuman purkamiseen ja jälkitöihin.
 • 5.-18.7. Helsingissä Skatecamp for equality -tiimi on tarkoitettu LGBTQI+ nuorille ja sen tärkeitä teemoja ovat yhdenvertaisuus ja tasa-arvo. Kaksi viikkoa kestävän ohjelman aikana tehdään yleishyödyllistä työtä, kuten järjestellään, korjataan, kunnostetaan paikkoja ja järjestään hyvänmielen skeittikouluja, sessareita sekä toimintaa Siblings Helsinki ry:lle.

Mukaan toivotaan moninaisista taustoista tulevia 18-30 -vuotiaita nuoria aikuisia. Matkustusrajoitusten takia tiimiin haetaan tässä vaiheessa suomalaisia ja muita Suomessa jo asuvia nuoria, esimerkiksi kansainvälisiä opiskelijoita ja maahanmuuttajia.

Vapaaehtoistiimit ovat EU-tuettuja, joten osallistujat saavat ruoan ja majoituksen, pienen taskurahan, matkakorvauksen, osallistumistodistuksen sekä roppakaupalla uusia kokemuksia. Tiimien kielinä ovat englanti ja suomi.

Lue lisää ja hae mukaan ESC-vapaaehtoistiimeihin nettisivuillamme.

Opi uutta ja keskustele tärkeistä aiheista kesän nuorisovaihdoissa!

Kesän aikana eurooppalaiset partnerimme järjestävät myös mielenkiintoisia nuorisovaihtoja, joihin haetaan nyt osallistujia. Jokainen nuorisovaihto rakentuu oman teemansa ympärille niin, että osallistujat pääsevät käsittelemään teemaa yhdessä keskustellen, ideoiden ja hauskojen aktiviteettien avulla. 

Seuraaviin nuorisovaihtoihin etsitään nyt osallistujia:

 • "Plastic is not Fantastic" -nuorisovaihto järjestetään verkossa 22.5-5.6. Nuorisovaihdon tarkoituksena on perehtyä tarkemmin muovinkulutuksen ympäristöhaittoihin sekä tarjota osallistujille välineitä levittää tietoisuutta muovin ongelmallisuudesta ja ekologisesti kestävämmistä vaihtoehtoista. Nuorisovaihto on tarkoitettu 16-25 -vuotiaille ja osallistuminen on ilmaista. Lue lisää ja hae mukaan tästä.
 • Ranskassa 22.6.-3.7. järjestettävä "Stop the 7th Continent" -nuorisovaihdossa pohditaan ja ideoidaan, miten voisimme arjen valinnoillamme vähentää kulutusta ja ympäristön kuormitusta. Lue lisää ja hae mukaan tästä.
 • Italialaisen partnerimme Lunarian järjestämässä "P.E.A.C.E. - Promoting European Awareness to Contrast Extremism" -nuorisovaihdossa pyritään edistämään rasisminvastaista toimintaa ja pohtia populismin, retoriikan ja propagandan yhteyksiä rasistiseen käytökseen ja vihapuheeseen Euroopassa. Nuorisovaihto järjestetään virtuaalisesti 13.-22.7. Lue lisää ja hae mukaan tästä.

Erasmus+ -tuki kattaa matkustusta vaativien nuorisovaihtojen osallistujille matka-apurahan ja ylläpidon.

Hae mukaan nuorisovaihtoihin mahdollisimman pian!

Anna äänesi kuulua ja vastaa EU:n nuorisodialogin kyselyyn!

EU:n nuorisodialogia toteutetaan ympäri Eurooppaa nuorille suunnatun verkkokyselyn avulla.Tällä kertaa keskitytään nuorten tiloihin ja osallistumiseen ja halutaan kuulla nuorten näkemyksiä eurooppalaisesta nuorisotavoitteesta "Tiloja ja osallistumista kaikille". Vastaamalla vaikutat!

Vastaa kyselyyn tästä linkistä.

EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön tulevana kesänä tai syksynä? Seuraa nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen avoimia paikkoja!

Haluaisitko lähteä tulevana kesänä tai syksynä Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi? Nyt on hyvä aika seurata avoimia ESC-paikkoja! Päivitämme nettisivujemme Ajankohtaista-osioon kevään aikana uusia mielenkiintoisia vapaaehtoismahdollisuuksia!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin paikkoihin:

 • Ranskan partnerijärjestömme toimistolle työskentelemään kansainvälisen liikkuuvuuden parissa
 • Madeiralle kulttuuriperintöaiheiseen projektiin
 • Ympäristöaiheiseen projektiin Pohjois-Irlantiin
 • Latviassa 30.6.-25.8. järjestettävään kulttuuriaiheiseen vapaaehtoistiimiin etsitään nyt myös osallistujia. 

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. Tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan projektin ajaksi. 

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa.

Hae mukaan Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!
 

Oletko valmistumassa tai valmistuitko juuri toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden).

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme.

Eures-tuella töihin Eurooppaan!

Etsitkö töitä kesäksi tai kenties pidemmäksikin aikaa? European Job Days -sivuston kautta voit osallistua virtuaalisiin tapahtumiin, joissa kerrotaan avoimista työpaikoista eri Euroopan maissa. Kohdemaista vuorossa on Tanska 1.6.

Lue lisää Tanskan European Job Days -infosta täällä.

Miten Eures auttaa työnhaussa? Lue tästä kahden suomalaisen nuoren Eures-työkokemuksesta Irlannissa.

Related to the subject