Välivuosi maailmalla!

26.06.2019
Pauliina
välivuosi

Onko suunnitelmissasi välivuosi? Pohditko tekemistä syksyksi?

Nyt on hyvä aika hakea syksyllä alkaviin vapaaehtoisprojekteihin tai työharjoitteluun maailmalle!

Tahtoisitko

  • kehittää kielitaitoasi,
  • kartuttaa työkokemusta,
  • saada uusia ystäviä ja tuttavia eri maista ja
  • vaihtaa maisemaa ja sukeltaa arkeen uudessa kulttuuriympäristössä?

Syitä maailamme lähtöön on lukuisia! Mutta minne lähteä ja miten? Mitä maailmalla voisi välivuoden aikana tehdä? Millaisia vaihtoehtoja on tarjolla? Mik

Tässä muutamia ohjelmavaihtoehtoja: 

Euroopan solidaarisuusjoukot

Euroopan solidaarisuusjoukot on EU-tuettu vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotiaille EU-kansalaisille. Vapaaehtoiseksi voi lähteä 2-12 kuukaudeksi esimerkiksi sosiaali- ja ohjausalan projekteihin, ympäristönsuojeluprojekteihin tai järjestöjen viestintä- ja tiedotustehtäviin. Ohjelma on EU-tuettu: vapaaehtoisille maksetaan matka-apuraha sekä tarjotaan majoitus, ruuat / ruokaraha, vakuutus sekä pieni kuukausittainen taskuraha jakson ajalle. 

Allianssin nuorisovaihdolla on varatut paikat esimerkiksi seuraaviin syksyllä alkaviin projekteihin: 

Juuri nyt avoimiin Eurooopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispaikkoihin voit tutustua tarkemmin täällä ja lisätietoa ohjelmasta löydät tältä sivustolta. 

Projekteihin haetaan mukaan täyttämällä hakulomake ja lähettämällä se osoitteeseen hakemukset@alli.fi 

Long Term Volunteering 

Haluaisikot pidemmäksi aikaa vapaaehtoistyöhön Eurooppaa kauemmas? Silloin Long Term Volunteering -ohjelma on sinua varten!

Pitkäaikaiset vapaaehtoisprojektit kestävät 1-6 kuukautta ja niitä järjestetään laajasti eri Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan maissa. Vapaaehtoiset työskentelevät esimerkiksi sosiaali- ja opetusalan tehtävissä tai ympäristönsuojeluprojekteissa. 

Long Term Volunteering -ohjelmien osallistumismaksu on 330 euroa. Lisäksi osallistujat maksavat ylläpidosta paikalliselle järjestölle 200-250 euroa kuukaudessa. 

Valmistuitko juuri ammattiin? Lähde Eurooppan oman alan Erasmus+-tuettuun työharjoitteluun Ready for Life -ohjelman kautta!

Toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vuoden sisällä valmistuneiden on mahdollista lähteä Ready for Life -ohjelman kautta oman alan työharjoitteluun 1-4 kuukaudeksi. Harjoittelupaikat etsitään hakijan koulutustaustan mukaan. Harjoittelun voi suorittaa Espanjassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Irlannissa, Kreikassa tai Portugalissa. 

Jaksot ovat Erasmus+-tuettuja. Osallistujille maksetaan matka-apuraha ja tarjotaan ilmainen majoitus jakson ajalle. Osallistujille järjestetään kulttuuri ja kielivalmennus jakson alkuun sekä lähtijävalmennus kotimaassa. 

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä, niin voimme pohtia yhdessä sinulle sopivaa tapaa lähteä maailmalle!