Välivuosi maailmalla!

26/06/2019 - 11:19
Pauliina
välivuosi

Onko suunnitelmissasi välivuosi? Pohditko tekemistä syksyksi?

Nyt on hyvä aika hakea syksyllä alkaviin vapaaehtoisprojekteihin tai työharjoitteluun maailmalle!

Tahtoisitko

  • kehittää kielitaitoasi,
  • kartuttaa työkokemusta,
  • saada uusia ystäviä ja tuttavia eri maista ja
  • vaihtaa maisemaa ja sukeltaa arkeen uudessa kulttuuriympäristössä?

Syitä maailamme lähtöön on lukuisia! Mutta minne lähteä ja miten? Mitä maailmalla voisi välivuoden aikana tehdä? Millaisia vaihtoehtoja on tarjolla? 

Tässä muutamia ohjelmavaihtoehtoja: 

Euroopan solidaarisuusjoukot

Euroopan solidaarisuusjoukot on EU-tuettu vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotiaille EU-kansalaisille. Vapaaehtoiseksi voi lähteä 2-12 kuukaudeksi esimerkiksi sosiaali- ja ohjausalan projekteihin, ympäristönsuojeluprojekteihin tai järjestöjen viestintä- ja tiedotustehtäviin. Ohjelma on EU-tuettu: vapaaehtoisille maksetaan matka-apuraha sekä tarjotaan majoitus, ruuat / ruokaraha, vakuutus sekä pieni kuukausittainen taskuraha jakson ajalle. 

Allianssin nuorisovaihdolla on varatut paikat esimerkiksi seuraaviin syksyllä alkaviin projekteihin: 

Juuri nyt avoimiin Eurooopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispaikkoihin voit tutustua tarkemmin täällä ja lisätietoa ohjelmasta löydät tältä sivustolta. 

Projekteihin haetaan mukaan täyttämällä hakulomake ja lähettämällä se osoitteeseen hakemukset@alli.fi 

Long Term Volunteering 

Haluaisikot pidemmäksi aikaa vapaaehtoistyöhön Eurooppaa kauemmas? Silloin Long Term Volunteering -ohjelma on sinua varten!

Pitkäaikaiset vapaaehtoisprojektit kestävät 1-6 kuukautta ja niitä järjestetään laajasti eri Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan maissa. Vapaaehtoiset työskentelevät esimerkiksi sosiaali- ja opetusalan tehtävissä tai ympäristönsuojeluprojekteissa. 

Long Term Volunteering -ohjelmien osallistumismaksu on 330 euroa. Lisäksi osallistujat maksavat ylläpidosta paikalliselle järjestölle 200-250 euroa kuukaudessa. 

Valmistuitko juuri ammattiin? Lähde Eurooppan oman alan Erasmus+-tuettuun työharjoitteluun Ready for Life -ohjelman kautta!

Toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vuoden sisällä valmistuneiden on mahdollista lähteä Ready for Life -ohjelman kautta oman alan työharjoitteluun 1-4 kuukaudeksi. Harjoittelupaikat etsitään hakijan koulutustaustan mukaan. Harjoittelun voi suorittaa Espanjassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Irlannissa, Kreikassa tai Portugalissa. 

Jaksot ovat Erasmus+-tuettuja. Osallistujille maksetaan matka-apuraha ja tarjotaan ilmainen majoitus jakson ajalle. Osallistujille järjestetään kulttuuri ja kielivalmennus jakson alkuun sekä lähtijävalmennus kotimaassa. 

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä, niin voimme pohtia yhdessä sinulle sopivaa tapaa lähteä maailmalle!