Vielä yksi paikka jäljellä EVS-projektissa Madeiralla

13/12/2018 - 14:09
Nuorisovaihto
jalat, hyppy, kengät

Madeiralla on Allianssin nuorisovaihdon vapaaehtoisille vapaaehtoispaikka, jossa oleskelun kesto on 7 kuukautta.

Madeiran yliopiston ylioppilaskunnan hankkeen työtehtävät liittyvät kulttuurihistoriallisen perinteen säilyttämiseen ja eteenpäin välittämiseen. 

Haku joulu-tammikuussa. Aloitus helmikuussa 2019. 

VIELÄ YKSI PAIKKA JÄLJELLÄ! Hae mukaan mahdollisimman pian! 

Lue lisätietoja projektista täältä.

Kokemuksia Madeiralta:

Hei! Olen Karoliina, 22-vuotias joroislainen, joka tällä hetkellä tekee vapaaehtoistyötä Madeiralla Funchalissa. Syyskuun alussa lähdin Suomesta tänne ja nyt toukokuun loppupuolella tätä kirjoittaessani on kymmenen kuukautista projektiani jäljellä enää vähän yli kuukausi. En usko, että missään elämäni vaiheessa kymmenen kuukautta on mennyt näin nopeasti. 
Työskentelen AAUMa:lle eli Academic Association of University of Madeira:lle. Työtäni on kierrättää turisteja kohteissamme, aluksi opiskellen Madeiran historiaa ja kulttuuria, jota kerron eteenpäin turisteillemme. Työni on pääasiassa aina englanniksi, suomalaisten turistien kohdalle sattuessa tietysti myös suomeksi. Kierrosten lisäksi työhöni kuuluu esimerkiksi mainostaminen Funchalin kaduilla, tilojen ylläpitäminen ja esimerkiksi kahvittelutilaisuuksien järjestäminen turisteille. Kollegani ovat tehneet myös käännöstöitä yliopistolle. Alussa työ voi tuntua vähän puuduttavalta, sillä esimerkiksi kierroksia ei saa alkaa vetämään, ennen kuin on opiskellut asiat kunnolla ja osaa varmasti vastata turistien erilaisiin kysymyksiin. Ja tietysti jos turisteja ei ole, ei kierroksiakaan ole joka päivälle. Työ on kuitenkin todella palkitsevaa, sillä siinä oppii erilaisia asioita ja tapaa ihmisiä ympäri maailmaa.
Madeira on seikkailijan paratiisi, patikoiminen on mahdollista niin metsässä kuin vuorilla ja sen jälkeen voi pulahtaa mereen uimaan. Olen yrittänyt joka viikonloppu lähteä kiertämään saarta, mutta silti tuntuu että on paikkoja joita en ole nähnyt. 
Asun yliopiston asuntolassa. Asuntolaelämä on sellaista, että siihen pitää vain asennoitua oikein. Vähän pelotti, että millaistakohan elämästä tulee kahden muun tytön kanssa samassa huoneessa asuessa ja keittiön jakamisesta kaikkien samassa kerroksessa asuvien kesken. Olen kuitenkin tavannut niin erilaisia ihania ihmisiä ja saanut hienoja kokemuksia. Kuitenkin, jos asuntolaelämä ei miellytä, voi yrittää etsiä asuntoa kaupungilta, jonka jakaa parin kaverin kanssa. 
En voi kuitenkaan muuta kuin suositella tätä projektia kaikille, jotka etsivät erilaista vuotta esimerkiksi opiskeluvuosien välille. Hieno kokemus, jossa olen oppinut paljon ja saanut monta ihanaa ystävää eri puolilta maailmaa.

EVS on osa Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelman Youth in Action -ohjelmaa. EVS -ohjelma on muuttumassa Euroopan Solidaarisuusjoukot -ohjelmaksi vuoden 2018 aikana, mutta tämä hanke on vielä saanut rahoitus tuen EVS-ohjelmasta.  

Erasmus+ ohjelman tuella vapaaehtoistyöjaksoon sisältyy:

  • matkakulut 
  • vakuutus
  • ylläpito (järjestetty majoitus ja ruokailut /ruokaraha)
  • koulutusta
  • kielenopetusta
  • pieni taskuraha

 

Miten EVS-vapaaehtoispaikkaan haetaan?

Yllämainittuihin  paikkoihin haetaan lähettämällä hakulomake osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi ja me lähetämme hakemuksen eteenpäin kohdemaahan.

Jos sinulla on englanninkielinen CV niin liitä se hakemukseen.

Kerro hakemuksessa, miksi haluat vapaaehtoiseksi juuri hakemaasi projektiin. Paikat täytetään sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. 

Lue lisää EVS-ohjelmasta ja hae mukaan projektiin jo tänään!

välivuosi vapaaehtoistyö