Voit nyt hakea Ready for Life -työharjoittelujaksolle 18 kuukauden sisällä valmistumisesta!

22/05/2020 - 12:35
Siiri
Ready for Life 18 kk

Koronavirus on vaikuttanut myös Ready for Life -liikkuvuuksiin, eikä tällä hetkellä Eurooppaan työharjoittelujaksolle lähteminen ole valitettavasti ollut mahdollista. Jotta kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus päästä tuettuun työharjoitteluun Eurooppaan, on Ready for Life -ohjelman hakukelpoisuutta päätetty muuttaa tilapäisesti. Kun aikaisemmin ohjelmaan hyväksyminen on edellyttänyt työharjoittelujakson aloittamista 12 kuukauden sisään valmistumisesta, on nyt mahdollista osallistua niin, että aloittaa jakson 18 kuukauden sisään valmistumisesta. 

Seuraamme kansainväliseen liikkuvuuteen liittyvää tilannetta aktiivisesti ja toivomme, että Ready for Life -liikkuvuudet voisi taas aloittaa syys-lokakuussa. Vastaanotamme hakemuksia koko kesän ajan, mutta toivomme, että lähetät hakemuksesi noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa. Jos olet lähettänyt hakemuksesi ja tilanne koronaviruksesta johtuen muuttuu, on liikkuvuuden aloittamista vielä mahdollista siirtää tai perua. 

Mikä Ready for Life?

Ready for Life on Erasmus+ -tuettu työharjoitteluohjelma, joka on tarkoitettu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille. 1-3 kuukautta kestävät työharjoittelujaksot suoritetaan omaa koulutusta vastaavassa harjoittelupaikassa. Työharjoittelupaikkoja on tarjolla Espanjassa, Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Portugalissa, Kreikassa ja Irlannissa.

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujien lähtijävalmennuksen ja ohjemateriaaleja, sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Näin ollen vain päivittäiset elinkustannukset jäävät osallistujien maksettavaksi. 

Lisätiedot Ready for Life -ohjelmasta ja hakuohjeet löydät täältä

Related to the subject