Lähde ranskankurssille aurinkoiseen Etelä-Ranskaan

Kurssilla ranskaa opiskellaan vähintään 20 oppituntia viikossa. Kieltä opiskellaan oman tason mukaan pienryhmässä, jossa on enintään 10 oppilasta. Peruskurssin lisäksi tarjolla on myös intensiivikursseja, yksityistunteja ja erilaisiin kielikokeisiin valmistavia kursseja. Ranskan kielikoulun erikoisuus on kurssi, jolla perehdytään sekä ranskan kieleen että ranskalaiseen keittiöön. Joinain vuosina tarjolla on myös juniorikursseja 15–16-vuotiaille.

Kielikoulu järjestää säännöllisesti myös muita aktiviteetteja ja retkiä, joille osallistuminen on vapaaehtoista ja omakustanteista.

Voit räätälöidä toiveidesi mukaisen kielikurssin, sillä tarjolla on erilaisia kurssi- ja majoitusvaihtoehtoja. Matkaan voit lähteä minä tahansa sinulle sopivana vuodenaikana, ja hakijat sijoittuvat yleensä kielikurssille nopeasti ympäri vuoden. Ohjelman voi aloittaa minä tahansa maanantaina, mutta vasta-alkajien kurssit käynnistyvät kerran kuussa.   

Saat itse valita, haluatko majoittua perheeseen, opiskelija-asuntolaan, omaan asuntoon, huoneistohotelliin vai hotelliin. Tarvittaessa kauttamme voi myös varata pelkän kurssin ja järjestää majoituksensa itse. Perhemajoitus mahdollistaa kielen tehokkaan harjoittamisen käytännössä sekä tutustuttaa ranskalaiseen elämäntapaan. Lisämaksusta voit valita aamiaisen tai puolihoidon. Majoitusvaihtoehdot sijaitsevat 10–35 minuutin matkan päässä kielikoulusta.

Kurssin kesto on vähintään viikko, enimmäiskestoa ei ole määritelty. Voit päättää kurssin keston toiveidesi mukaan.

Ohjelmaan kannattaa hakea ajoissa (varsinkin kesäaikaan), kuitenkin viimeistään noin kuukautta ennen toivottua aloituspäivää.

Kuvassa on puu ja vanhan rakennukset seinä sekä avonainen ovi.
Kuvassa nainen istuu kaiteella satamassa, vieressä kolme pientä venettä.

Kustannukset

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 150 euroa. Ohjelmamaksuun sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen 
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja
 • osallistumistodistus

Jos päätät itse perua lähtösi, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan sinua ohjelmaan, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla. 

Lisäksi maksetaan yhteystoimiston kielikurssi- ja majoitusmaksu kielikurssipaikan varmistuttua. Kielikurssi- ja majoitusmaksuun sisältyy: 

 • kielikurssi ja oppimateriaalit
 • majoitus kielikurssin ajan
 • kaupunkikierros ja käytännön ohjeita
 • todistus kurssin suorittamisesta
 • yhteystoimiston tuki koko kurssin ajan

Kielikurssi- ja majoitusmaksun suuruus vaihtelee kurssin viikottaisen tuntimäärän sekä valitun majoitusvaihtoehdon mukaan. Majoituksen voi ottaa myös esimerkiksi vain ensimmäiseksi viikoksi ja etsiä itse paikan päällä majoituksen jatkoon.

Isäntäperhemajoituksessa on saatavilla myös vaihtoehtoja erilaisilla ateriapaketeilla: 150€/vk (majoitus aamiaisella), 200€/vk (majoitus puolihoidolla). Montpellier'ssä on mahdollista majoittua myös opiskelija-asuntolaan ja muitakin majoitusmuotoja on kielikoulun kautta tarjolla.

Hakemuksen täyttämällä sitoudut kielikoulun peruutusehtoihin, joiden mukaan osallistumisen voi perua 80 euron peruutuskuluilla jos peruutus tehdään yli 32 päivää ennen kurssin alkua. Mikäli peruutus tehdään 31-15 päivää ennen kurssin alkua kielikoulu palauttaa 50 % maksetusta kurssi- ja majoitusmaksusta ja peruutuksen tapahtuessa 14-1 päivää ennen aloitusta palautus on 25 % maksetuista maksuista.

Lennot ja matkavakuutuksen järjestät ja maksat itse. Kannattaa ottaa kattava matkavakuutus ajoissa, jotta mahdollisessa sairastapauksessa voit hakea korvausta kuluistasi vakuutuksesta.