Vapaaehtoisleirit 16–17-vuotiaille

Vaikka useimpien vapaaehtoisleirien alaikäraja on 18, järjestetään eri puolilla Eurooppaa vapaaehtoisleirejä myös 16–17-vuotiaille. Useimmat näistä leireistä ovat nuorisoleirejä, joilla kaikki osallistujat ovat alle 18-vuotiaita, mutta myös joillekin tavallisille leireillä muun muassa Saksassa ja Italiassa otetaan alaikäisiä.

Nuorisoleirit poikkeavat tavallisista vapaaehtoisleireistä siten, että niillä on enemmän ohjaajia ja työtehtäviä on hieman vähemmän. Työaika nuorisoleirillä on yleensä noin 30 tuntia viikossa.

Nuorisoleirit sopivat sinulle, joka olet oma-aloitteinen ja haluat saada työkokemusta, kehittää kielitaitoasi ja tutustua uusiin kulttuureihin ja muihin kansainvälisiin vapaaehtoisiin.

Myös nuorisoleireissä on laajasti valikoimaa ja vaihtelevia työtehtäviä. Nuorisoleireille on yleensä pieni lisämaksu, jolla katetaan kuluja kuten ohjaus ja ohjelma. Lisää maksuista Kustannukset-sivulla.

Huoltajiesi tulee ennen vapaaehtoisleiriä allekirjoittaa lomake, jossa määritellään vapaaehtoisleirin säännöt sekä osallistuvan nuoren oikeudet ja velvollisuudet leirillä. Paikalla on koko ajan vähintään yksi ohjaaja. Hänen tehtävänsä ei kuitenkaan ole valvoa osallistujien vapaa-aikaa, vaan olet itse vastuussa itsestäsi ja tekemisistäsi.

Saat hyvissä ajoin ennen lähtöä leirikirjeen, jossa kerrotaan tapaamispaikka, josta vapaaehtoiset tullaan hakemaan. Se voi olla esimerkiksi leiripaikkakunnan juna-asema. Sinun tulee itse järjestää matkasi tapaamispaikalle. Ilmoita matkustustiedot ja saapumisaika ennen lähtöä leirin järjestäjille sekä meille Allianssin nuorisovaihtoon.

On hyvä sopia ennakkoon kuinka usein olet yhteydessä kotiin. Osassa leiripaikoissa, esimerkiksi Ranskan maaseudulla, voi matkapuhelinverkko olla paikoin heikko.

Lue lisää leireistä Kansainväliset vapaaehtoisleirit -sivulla ja katso hakuohjeet Hakeminen-sivulta.