Euroopan solidaarisuusjoukot (ESC)

Euroopan Solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin vapaaehtoisohjelma. 

Euroopan solidaarisuusjoukkojen tukemissa kohteissa teet vapaaehtoistyötä jossakin Euroopan tai lähialueen maassa. Yksilöllisten jaksojen kesto on yleensä 3–12 kuukautta. Lyhyempiä jaksoja on tarjolla 2-8 viikon vapaaehtoistiimeissä, joissa vapaaehtoistyötä tehdään yhdessä yli 10 kansainvälisen vapaaehtoisen voimin. Lue lisää vapaaehtoistiimeistä täällä.

Lisäksi ohjelman kautta on mahdollista osallistua lyhyemmille, 2-8 viikon yksilöjaksoille. Lyhyet yksilöprojektit on tarkoitettu nuorille, jotka ovat kohdanneet elämässään haasteita, joiden takia erityinen tuki projektissa on perusteltua. Erityiseen tukeen oikeuttaviksi haasteiksi voidaan perustella esimerkiksi terveysongelmat, oppimisvaikeudet, vähemmistöryhmään kuuluminen ja/tai taloudelliset, sosiaaliset tai maantieteelliset haasteet. 

Minne? Allianssin nuorisovaihdon kautta voit lähteä vapaaehtoiseksi EU-maihin, Islantiin, Norjaan, Turkkiin sekä EU:n naapurimaihin kuten Balkanille ja Välimeren eteläpuoleiselle alueelle sekä Armeniaan. ESC-ohjelmaan voi osallistua myös kotimaassa.  Lue lisää Euroopan solidaarisuusjoukkojen Suomen mahdollisuuksista täällä

Miksi Euroopan solidaarisuusjoukot? Euroopan Unionin tuella  pääset tekemään mielekästä vapaaehtoistyötä itse valitsemassasi paikassa ja samalla kehittämään työelämätaitojasi ja muita valmiuksia kuten kielitaitoa. Ohjelmaan osallistuminen antaa mahdollisuuden kerätä kansainvälisiä kokemuksia ja tutustua toisen eurooppalaisen maan kulttuuriin ja siellä asuviin ihmisiin. Ohjelman kautta pääset kurkistamaan toisen maan arkeen samalla kun teet paikallisyhteisöä hyödyttävää vapaaehtoistyötä ja kehität omia valmiuksiasi ja opit uusia taitoja.

Kustannukset? Osallistumisesta ei tule vapaaehtoiselle yleensä mitään kuluja. Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin ohjelma, joten vapaaehtoisjakso on tuettu.  Tuki kattaa matkakulut kohdemaahan, vakuutuksen, majoituksen ja ruoan, kielenopetusta, pienen taskurahan sekä valmennuksen ennen lähtöä ja kohdemaassa. 

Kenelle? 

Euroopan solidaarisuusjoukot sopii sinulle, joka:

  • olet 18-30-vuotias
  • olet EU-maan kansalainen tai sinulla on pysyvä oleskelulupa johonkin EU-maahan
  • olet motivoitunut tekemään kansainvälistä vapaaehtoistyötä
  • haluat tutustua toiseen Euroopan maahan ja sen kulttuuriin

Ohjelma sopii kaikille ja toivomme erityisesti mukaan nuoria, joilla ei ole aiempaa kokemusta ulkomailla työskentelystä. Kouluenglannilla pärjää eikä mitään erityistaitoja tarvita.  

Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin  ja autamme hakemisessa, ota yhteyttä sähköpostilla  vaihto@alli.fi tai  puh. 044 4165209 (myös WA).

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

"Jos ajatellaan miten 10 kuukautta vapaaehtoisena muutti minua, ainakin ensimmäisenä tulee mieleen, että olen paljon avoimempi ja rohkeampi. En aiemminkaan ole ollut ujo enkä arka, mutta tämän jakson jälkeen melkeinpä mikään uusi idea ei tunnu mahdottomalta, ja uskallan pyrkiä kohti omia unelmiani vahvemmin. Olen myös itsenäisempi. Vaikka ennen reissuani olin asunut jo omillani, vapaaehtoisuus teki minusta itsenäisemmän matkustajan ja rohkeamman kokeilemaan erilaisia uusia asioita yksin. Vapaaehtoisuus on avannut elämässäni monia uusia ovia ja se myös tukee minua opiskeluissani, koska minulla on kokemuksia asioista, joista harvalla muulla on. Vapaaaehtoiseksi lähteminen oli yksi elämäni parhaimmista päätöksistä tähän asti!"