ESC-vapaaehtoistiimit

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimit sopivat sinulle, joka haluat osallistua lyhytaikaiselle vapaaehtoisjaksolle ja nautit tiimityön tekemisestä kansainvälisessä porukassa! 

Vapaaehtoistiimissä pääset työskentelemään yleishyödyllisen tavoitteen eteen yhdessä ja tutustumaan uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin ja kulttuureihin. Jakson pituus on 2-8 viikkoa projektista riippuen. Voit osallistua vapaaehtoistiimiin Suomessa ja ulkomailla.

Miten haetaan?

1. Etsi hakukoneesta sinua kiinnostavia projekteja

  • Voit suodattaa leirejä valitsemalla esimerkiksi kohdemaan tai leirin teeman.
  • Muista valita kohdasta "Select type of project" ESC European Solidarity Corps", niin löydät EU-tuetut vapaaehtoistiimit.
  • Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimit tunnistaa siitä, että projektikoodissa on "ESC"-tunnus.
  • Luettelossa näet leirin nimen, ajankohdan, teeman ja onko leirille tilaa. Klikkaamalla +info pääset tutustumaan leiriin tarkemmin.

2. Täytä hakulomake

  • Täytä hakulomakkeesta vähintään tähdellä merkityt pakolliset kohdat.
  • Kohtaan Project choices according to preference täytä vähintään kolme leiritoivetta. Jos sinulla on vain yksi tai kaksi leiriä, joille toivot pääseväsi, voit täyttää saman koodin useampaan kohtaan.
  • Kohdassa Why do you wish to take part in a volunteer project kuvaile omaa motivaatiotasi osallistua vapaaehtoistyöhön ja juuri valitsemiesi leirien projekteihin.
  • Lähetä lomake klikkaamalla Validate. Ruudulle tulee tämän jälkeen viesti, että olemme vastaanottaneet hakemuksesi.

Kuka voi hakea? 

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimeissä osallistut projektiin osana kansainvälisten vapaaehtoisten joukkoa. Tiimeihin voivat hakea kaikki 18-30 -vuotiaat, joilla on EU-maan kansalaisuus tai oleskelulupa. Kannustamme etenkin vähän kansainvälistä kokemusta omaavia nuoria aikuisia hakemaan mukaan! 

 Vapaaehtoistiimeihin voi osallistua ikärajan puitteissa niin monta kertaa kuin haluaa ja tiimit ovat myös avoimia jo pitkäaikaiseen ESC-vapaaehtoisjaksoon osallistuneille.

Mitkä ovat kustannukset?

Osallistumisesta ei tule vapaaehtoiselle yleensä mitään kuluja. Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema ohjelma, joten vapaaehtoisille myönnetään rahoitustuki jakson ajalle. Tuki kattaa matkakulut, vakuutuksen (ulkomaille matkustaessa), majoituksen ja ruoan, pienen taskurahan sekä valmennuksen ennen lähtöä ja kohdemaassa. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.