Opiskele saksaa Berliinissä, Kölnissä tai Munchenissa  

Korkeatasoinen ja hyvämaineinen kielikoulu sijaitsee Berliinin keskustassa. Koululla on lähes 40 vuoden kokemus saksan kielen opettamisesta. Kielen lisäksi kursseilla perehdytään myös Saksan kulttuuriin ja tapakulttuuriin.  Opettajat puhuvat tunneilla vain saksaa, ja saksan kielellä viestitään koulussa myös oppituntien ulkopuolella.

Kielikoulu järjestää viikoittain  yhteisiä vapaaehtoisia vapaa-ajan aktiviteetteja, kuten  teemajuhlia ja leffailtoja. Lisäksi koulu järjestää opastettuja retkiä Berliinissä ja lähiympäristössä, museokäyntejä sekä kulttuuri- ja urheiluaktiviteetteja.

Opiskelijat sijoitetaan tasoryhmiin (1-6) ennen kurssin alkua tehtävän kielitestin perusteella. Ryhmässä on yleensä  6-8 opiskelijaa, sesonkiaikoinakin enintään 10-12 opiskelijaa. 

Voit räätälöidä juuri itsellesi sopivan kielikurssin, sillä tarjolla on erilaisia kurssi- ja majoitusvaihtoehtoja. Matkaan voit lähteä minä tahansa sinulle sopivana vuodenaikana. Halutessasi voit hoitaa majoituksen myös itse ja varata kauttamme ainoastaan kielikurssin.

Peruskielikurssilla saksaa opiskellaan 20 oppituntia viikossa. Peruskielikurssin lisäksi tarjolla on myös intensiivikursseja, yksityistunteja, eri ammattialojen saksan kursseja, kielikokeisiin valmistavia kursseja sekä ääntämiskursseja. Yksilöllisempää opetusta kaipaaville kielikoulu järjestää kesäkuukausien ulkopuolella miniryhmäkursseja, joissa ryhmässä on korkeintaan 6 opiskelijaa. 

Saksan kielikoulun erikoisuus on yhdistelmäkurssi, johon osallistumalla voi suorittaa osan kurssista Berliinissä, osan Münchenissä ja osan Kölnissä. 

Halutessasi voit toki osallistua kielikurssille vain yhdessä näistä kaupungeista. 

Majoitusvaihtoehtoina on perhemajoitus tai opiskelija-asuntola. Perhemajoitukseen kuuluu aamupala. Lisämaksusta perhemajoituksessa voi varata oman huoneen ja puolihoidon. Perheet asuvat yleensä noin 20-40 minuutin matkan päässä kielikoulusta.

Voit myös majoittua koulun omistamissa opiskelija-asunnoissa. Tarjolla on 1-2 hengen huoneita, keittiö ja kylpyhuone jaetaan muiden opiskelijoiden kanssa. Asunnot ovat yleensä lähempänä kaupungin keskustaa kuin perhemajoitus. Eniten omaa rauhaa on tarjolla koulun omistamissa yksiöissä, joissa on keittiönurkkaus, wifi-yhteys ja oma kylpyhuone.

Kustannukset

Kielikurssille hakiessasi maksat Allianssin  150 euron ohjelmamaksun. Ohjelmamaksuun sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen 
 • henkilökohtainen palvelu ja tuki koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • lähtijävalmennus 
 •  infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja
 • osallistumistodistus

Jos päätät itse perua lähtösi, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan sinua, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Lisäksi yhteystoimiston kielikurssi- ja majoitusmaksut tulevat maksettavaksi kielikurssipaikan varmistuttua. Maksuihin sisältyy:

 • kielikurssi +  oppimateriaali
 • majoitus kielikurssin ajan
 • vapaa-ajanohjelmaa
 • todistus kurssin suorittamisesta
 • yhteystoimiston tuki koko ohjelman ajan

Kielikurssi- ja majoitusmaksujen suuruus vaihtelee kurssin viikottaisen tuntimäärän sekä valitun majoitusvaihtoehdon mukaan. Sesonkiaikana heinä-syyskuussa kurssi- ja majoitusmaksut ovat hieman suuremmat kuin muulloin. Omatoimiset kielikurssimatkaajat voivat halutessaan varata kauttamme pelkän kielikurssin ja järjestää majoituksen itse.

Lennot ja matkavakuutuksen järjestät ja maksat itse.