Opiskele saksaa maan pääkaupungissa Berliinissä

Korkeatasoinen ja hyvämaineinen kielikoulu sijaitsee Berliinin ydinkeskustassa. Jo vuodesta 1984 toimineella koululla on yli 30 vuoden kokemus saksan kielen opettamisesta. Kielen lisäksi kursseilla perehdytään myös Saksan kulttuuriin ja tapakulttuuriin. Sanakirjoja lukuun ottamatta koulu tarjoaa sinulle kaikki oppimateriaalit. Saat saapuessasi tervetuliaispaketin, joka sisältää laukun, kirjat, muistiinpanovälineet, Berliinin kartan, tietoa julkisesta liikenteestä, infopaketin koulusta ja Berliinistä, vapaa-ajan aktiviteettien ohjelman ja opiskelijakortin. Lisäksi käytössäsi on kirjasto, josta voi lainata muita oppimateriaaleja sekä tietokoneluokka ja ilmainen internetyhteys. Opettajat puhuvat tunneilla vain saksaa, ja saksan kielellä viestitään koulussa myös oppituntien ulkopuolella.

Kielikoulu järjestää viikoittain kolme kaikille oppilaille yhteistä, vapaaehtoista vapaa-ajan aktiviteettia. Koululla järjestetään esimerkiksi teemajuhlia, elokuvailtoja ja kansainvälisiä illanviettoja. Lisäksi koulu järjestää opastettuja retkiä Berliinissä, museokäyntejä, kulttuuri- ja urheiluaktiviteetteja, pubi- ja baari-iltoja sekä retkiä esimerkiksi historialliseen Potsdamiin tai Wannsee-järvelle.

Ennen kielikurssin alkua teet kielitestin, jonka tuloksen perusteella sinut sijoitetaan yhteen kuudesta tasoryhmästä. Ryhmässä on yleensä keskimäärin 6-8 ja enintään 10 oppilasta. Kiireisimpinä kuukausina enimmäismäärä on 12 oppilasta. Kurssin päätteeksi saat todistuksen, jossa kerrotaan saavuttamasi kielitaidon taso.

Voit räätälöidä juuri itsellesi sopivan kielikurssin, sillä tarjolla on erilaisia kurssi- ja majoitusvaihtoehtoja. Matkaan voit lähteä minä tahansa sinulle sopivana vuodenaikana. Halutessasi voit hoitaa majoituksen myös itse ja varata kauttamme ainoastaan kielikurssin.

Peruskielikurssilla saksaa opiskellaan 20 oppituntia viikossa. Peruskielikurssin lisäksi tarjolla on myös intensiivikursseja, yksityistunteja, eri ammattialojen saksan kursseja, kielikokeisiin valmistavia kursseja sekä ääntämiskursseja. Yksilöllisempää opetusta kaipaaville kielikoulu järjestää kesäkuukausien ulkopuolella miniryhmäkursseja, joissa ryhmä koostuu korkeintaan 5 oppilaasta. Saksan kielikoulun erikoisuus on yhdistelmäkurssi, johon osallistumalla voit suorittaa osan kurssistaan Berliinissä, osan Münchenissä ja osan Kölnissä.  Lisämaksusta tarjolla on kielen opiskelun ohella esimerkiksi tanssi- ja taidetunteja sekä joogaa.

Valtaosa oppilaista valitsee majoitusvaihtoehdoksi isäntäperheen. Perhemajoituksessa jaat ylpyhuoneen ja keittiön isäntäperheen kanssa. Hintaan kuuluu aamupala ja jaettu huone toisen kielikoulun oppilaan kanssa. Lisämaksusta perheessä voi saada oman huoneen ja puolihoidon. Perheet asuvat yleensä noin 20-40 minuutin matkan päässä kielikoulusta.

Voit myös majoittua koulun omistamissa opiskelija-asunnoissa. Tarjolla on kahden tai yhden hengen huoneita. Keittiö ja kylpyhuone jaetaan muiden opiskelijoiden kanssa. Asunnot ovat yleensä lähempänä kaupungin keskustaa kuin perhemajoitus. Eniten omaa rauhaa on tarjolla koulun omistamissa yksiöissä, joissa on keittiönurkkaus, wifi-yhteys ja oma kylpyhuone.

Kustannukset

Samalla kun haet kielikurssille, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 150 euroa. Ohjelmamaksuun sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen 
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja
 • osallistumistodistus

Jos päätät itse perua lähtösi, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan sinua, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Lisäksi yhteystoimiston kielikurssi- ja majoitusmaksut tulevat maksettavaksi kielikurssipaikan varmistuttua. Maksuihin sisältyy:

 • kielikurssi + kirja ja kaikki muu oppimateriaali
 • majoitus kielikurssin ajan
 • vapaa-ajanohjelmaa
 • todistus kurssin suorittamisesta
 • yhteystoimiston tuki koko ohjelman ajan

Kielikurssi- ja majoitusmaksujen suuruus vaihtelee kurssin viikottaisen tuntimäärän sekä valitun majoitusvaihtoehdon mukaan. Sesonkiaikana heinä-syyskuussa kurssi- ja majoitusmaksut ovat hieman suuremmat kuin muulloin. Omatoimiset kielikurssimatkaajat voivat halutessaan varata kauttamme pelkän kielikurssin ja järjestää majoituksen itse.

Lennot ja matkavakuutuksen järjestät ja maksat itse.