Yleistä

Kaikki Allianssin nuorisovaihdon  ohjelmat tarjoavat mahdollisuuden käytännön kielitaidon kehittämiseen.

Esimerkiksi Euroopan Solidaarisuusjoukot- ja Ready for Life-ohjelmissa kielitaitoa pääsee kehittämään vapaaehtoistyön ja työharjoittelun aikana käytännön työtehtävissä paikallisessa työyhteisössä. Ja tietysti myös vapaa-ajalla paikallisten ihmisten parissa kielitaito kehittyy varmasti.  Molemmissa yllämainituissa ohjelmissa on myös kielen opetusta joko verkkovälitteisesti tai sitten opettajan johdolla esimerkiksi kerran viikossa.

Samoin vapaaehtoistiimeihin ja vapaaehtoisleireille sekä MTV-vapaaehtoisjaksoille osallistuminen kerryttää varsinkin puhuttua kielen taitoa sekä eri kielien ymmärtämistä.

Kielikurssit

Jos haluat keskittyä kielitaitosi kehittämiseen niin silloin kannattaa lähteä kielikurssille. Kielikursseille voi osallistua haluamallesi ajanjaksolle, parista viikosta useampaan kuukauteen asti. Kielikurssien aloituspäiviä on lähes viikottain.  

 Toimimme yhteistyössä huolella valittujen pienten ja keskikokoisten kielikoulujen kanssa. Näihin kielikouluihin tulee opiskelijoita tulevat eri puolilta maailmaa eikä niissä välttämättä ole muita suomalaisia samanaikaisesesti. Kielikoulussa kohdemaan kieltä opettavat kyseistä kieltä äidinkielenään puhuvat pätevät opettajat. Opetus on osallistujien osaamistason mukaisissa pienryhmisssä.

Osallistuja voi valita useasta eri majoitusvaihtoehdosta tai järjestää majoituksen halutessaan vaikka itse. Kielikouluilla on myös usein järjestettyä vapaa-ajan ohjelmaa.