Ajankohtaisia Ready for Life -harjoittelupaikkoja

Yleensä Ready for Life -ohjelmassa etsitään sinulle sopiva oman alan harjoittelupaikka toivotusta kohdemaasta, mutta voit myös valita seuraavista haussa olevista lyhytaikaisista paikoista. 

Tarjoamme näitä kevään paikkoja erityisesti niille vastavalmistuneille, joiden ei korona-aikaan opiskellessa ollut mahdollista päästä hankkimaan kansainvälistä kokemusta.

 Lyhytaikainenkin vaihto on erinomainen mahdollisuus lisätä omaa kansainvälisyysosaamista, harjoitella englannin kieltä, hankkia kulttuurienvälisiä taitoja ja edistää omia tyoelämävalmiuksia! 

Islannin paikat ovat normaaleja Ready for Life -harjoittelua lyhyempiä, niiden kohdalla minimipituus on kaksi viikkoa. Näihin lyhytaikaisiin harjoitteluihin osallistuvat saavat matka-apurahan ja ylläpito kohdemaassa sisältyy ohjelmaan. Islannin paikoissa majoitus on perustason majoitusta ja ruoka kokataan yhdessä kansainvälisessä ryhmässä.

Muuten näitä paikkoja koskevat samat säännöt kuin muitakin Ready for Life -harjoitteluja, eli hakijan on oltava harjoittelun alkaessa 12 kk sisällä toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistunut (Islannin paikoissa 18 kk riittää) ja 18-35 vuotias. 


Saksa

Permanent Camp Leader at Lohra Castle

Leiriohjaajana työskentely Saksassa kesäkuusta lokakuuhun. Leiriohjaajana työskentelisit leiriohjaajana useilla kahden viikon pituisilla vapaaehtoisleireillä Lohran linnassa. Leiriohjaajan tulee olla 22-34-vuotias ja hänellä tulee olla ajokortti. Tämä harjoittelu sopii parhaiten nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi valmistuneille.

Islanti

Islannissa on tarjolla lyhytkestoisia harjoitteluja, joissa työskennellään ryhmässsä. Niihin sisältyy perustason majoitus (makuupussi mukaan), ruoka-ainekset (kokataan yhdessä 8-10 hengen harjoittelijoiden ja vapaaehtoisten ryhmän kanssa) sekä matkat Islantiin. Vakuutus tulee itse hankkia. Osa harjoitteluista on alle kahden viikon mittaisia, mutta niitä voi yhdistellä niin, että kestosta tulee vähintään kahden viikon mittainen. Alla lyhyet kuvaukset ja laajempi esite.

Botanical Gardens in Reykjavik, 24.04.-07.05. ja 08.-21.05.

Reykjavikin kasvititeteellisessä puutarhassa työskentelyä puutarhan ylläpidon ja puutarhatyöntekijöiden avustamisen parissa. Tämä harjoittelu sopii erityisesti puutarha-alalta tai luonto- ja ympäristöalalta valmistuneille. 20-35-vuotiaille.

Island of Viðey 10.-19.05.

Reykjavikin edustalla sijaitsevan Viðeyn saaren ylläpidon parissa työskentelyä. Työtehtävät voivat sisältää puutarhatyötä, kävelyreittien ylläpitoa ja roskien keräystä saaren rannoilta. Myös muita työtehtäviä saattaa tulla riippuen sääolosuhteista ja muista saaren ylläpidon tarpeista. Tämä harjoittelu sopii erityisesti luonto- ja ympäristöalalta valmistuneille. 20-35-vuotiaille.

Environment & Photography - Spring in Reykjavík 26.04.-05.05.

Tämä harjoittelu yhdistää ympäristönsuojelun ja valokuvauksen! Pääset tekemään käytännön ympäristönsuojeluaktiviteetteja tai vierailemaan paikallisten ympäristöalan toimijoiden luona. Pääset myös muiden harjoittelijoiden tai vapaahtoisten kanssa oppimaan valokuvausta käytännössä Reykjavikissa ja Islannin luonnossa. Omat valokuvausvälineet suositellaan otettavaksi mukaan. Tämä harjoittelu sopii erityisesti luonto- ja ympäristöalalta tai media-alalta ja kuvallisesta ilmaisusta valmistuneille. 18-35-vuotiaille.

Environment & Photography - May 11.-20.05.

Tämä harjoittelu yhdistää ympäristönsuojelun ja valokuvauksen! Pääset tekemään käytännön ympäristönsuojeluaktiviteetteja tai vierailemaan paikallisten ympäristöalan toimijoiden luona. Pääset myös muiden harjoittelijoiden tai vapaahtoisten kanssa oppimaan valokuvausta käytännössä Reykjavikissa ja Islannin luonnossa. Tämä harjoittelu sopii erityisesti luonto- ja ympäristöalalta tai media-alalta ja kuvallisesta ilmaisusta valmistuneille. Omat valokuvausvälineet suositellaan otettavaksi mukaan. 18-35-vuotiaille.

Construction & Manual work by Mount Esja 01.-14.05.

Tässä harjoittelussa pääset tekemään rakentamaan islantilaista saunaa luonnonmateriaaleista ja kierrätysmateriaaleista yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa. Harjoittelussa voi päästä myös ympäristönhoitotyötä lähialueella. Tämä harjoittelu sopii erityisesti rakennusalalta tai luonto- ja ympäristöalalta valmistuneille. 18-35-vuotiaille.

*