Hakeminen

Näin haet vapaaehtoisprojektiin

1. Etsi hakukoneesta sinua kiinnostavia projekteja

 • Valitse hakuehdoiksi sinua kiinnostavat maat ja projektityypiksi MTV, LTV tai permanent.
  • MTV eli medium term volunteering viittaa yleensä 1-6 kuukautta kestäviin projekteihin ja LTV eli long term volunteering kattaa yli puoli vuotta kestävät projektit.
 • Vapaaehtoisprojekteihin kannattaa hakea mahdollisimman ajoissa, mutta vapaisiin paikkoihin ehtii hakea vielä 1-2 kuukautta ennen projektin alkua.

2. Täytä hakulomake ja maksa ohjelmamaksu

 • Hakulomakkeeseen tulee täyttää kohtaan "Project choices according to your preference" mahdollisimman monta projektia, joihin olet halukas hakemaan. Muista laittaa myös projektin koodi. Jos sinua kiinnostunut vain yhdestä projektista, voit täyttää saman projektin koodin kaikkiin vaadittuihin kohtiin (1-3).

3. Maksa ohjelmamaksu

 • Saat ohjeet ohjelmamaksun maksamiseen sähköpostiisi.
 • Maksa ohjelmamaksu mahdollisimman pian maksuohjeet saatuasi. Hakemuksesi käsitellään vasta, kun ohjelmamaksu on maksettu.

4. Toimita meille motivaatiokirje ja muut tarvittavat liitteet

 • Kerro vapaamuotoisessa motivaatiokirjeessä itsestäsi, koulutuksestasi, työkokemuksesta tai muista taidoistasi sekä harrastuksistasi. Kerro myös miksi olet kiinnostunut lähtemään vapaaehtoistyöhön juuri valitsemaasi kohdemaahan tai projektiin. Kuvaile mitä annettavaa sinulla on projektille ja mitkä ovat odotuksesi projektin suhteen.
 • Merkitse kirjeeseen selvästi toivomasi ajanjakso vapaaehtoistyölle sekä kolme sinua eniten kiinnostavaa projektia.
 • Lähetä motivaatiokirje osoitteeseen hakemukset@alli.fi.
 • Joihinkin maihin tarvitaan lisäksi muita liitteitä kuten CV, kopio passista tai rikosrekisteriote. Tarkista tarvitseeko sinun toimittaa motivaatiokirjeen lisäksi muita liitteitä.

Kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi kaikkine liitteineen, toimitamme sen kohdemaassa toimivalle yhteistyöjärjestölle.

Ohjelmaehdot

Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.

Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.

Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.

Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.