Marraskuun uutiskirje

9.11.2021

Allianssin nuorisovaihto toivottaa mukavaa marraskuuta!

 • Allianssin nuorisovaihto mukana 23.-24.11. järjestettävillä Studia-messuilla!
 • Syksyn ajankohtaiset Euroopan solidaarisuusjoukkojen pitkäaikaiset projektit
 • ESC-vapaaehtoistiimi Italiassa 22.11.-7.12.2021!
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!
 • Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!
 • Eures-tuella Eurooppaan!

Allianssin nuorisovaihto osallistuu Studia-messuille 23.-24.11.!

Suunnitteletko välivuotta? Olemme tänä vuonna mukana Studia-messuilla, mikä on Suomen suurin lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu opiskelu- ja uratapahtuma. Messut järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä tiistaina 23.11.2021 klo 9–17 ja keskiviikkona 24.11.2021 klo 9–16.

Messuilla sinulla on mahdollisuus tulla juttelemaan entisille ja nykyisille vapaaehtoisille, sekä kysyä lisätietoa eri ohjelmistamme. Vastaamme kysymyksiin liittyen Euroopan Unionin tukemiin vapaaehtois- ja työharjoitteluohjelmiin. Osastollamme voit myös osallistua Eurooppa-aiheiseen arvontaan.

Euroopan Solidaarisuusjoukkojen (ESC) kautta 18-30 -vuotiaat nuoret voivat lähteä vapaaehtoistyöhön eri puolille Eurooppaa. Ready for Life on Erasmus+ -tuettu työharjoitteluohjelma, joka on tarkoitettu 18-35 -vuotiaille toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistuville.

Jos haluat osallistua messuille, saat meiltä ilmaisen e-lipun käytettäväksi, eli ilmoitathan meille sähköpostitse vaihto@alli.fi mikäli haluaisit osallistua!

Meidät löytää osastolta 4e61, joka on kansainvälisyysalueella.

Nähdään Studia-messuilla!

Lähtisitkö EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön tänä syksynä tai talvena? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Syksyn ja talven aikana alkaviin Euroopan solidaarisuusjoukkojen projekteihin etsitään nyt vapaaehtoisia. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin pitkäaikaisiin projekteihin:

 • Sloveniassa olisi heti avoinna oleva paikka vapaaehtoiselle lasten ja nuorten parissa tehtävään työhön
 • Kroatiassa etsitään vapaaehtoista, joka on innostunut oppimaan uutta permakulttuurista., kestävästä kehityksestä, ekologiasta ja luonnonsuojelusta.
 • Italiassa vapaana vapaaehtoispaikka vanhusten parissa tehtävään työhön
 • Ranskan Strasbourgiin eli "Euroopan pääkaupunkiin" etsitään vapaaehtoista edistämään syrjinnän vastaista työtä ja EU:n näkyvyyttä
 • Belgian pääkaupunkiin Brysseliin etsitään vapaaehtoisia työskentelemään kolmessa eri roolissa Partioliikkeen maailmanjärjestössä: Advocacy and Communications, Events Management and Fundraising Support ja Scouting Development
 • Yhteistyöjärjestömme Concordia etsii Ranskaan Pariisin toimistolleen vapaaehtoista
 • Makedoniaan Voices-lehden toimitukseen
 • Espanjan Barcelonaan avustamaan saapuvien ja lähtevien vapaaehtoisten koordinoimisessa, sekä tukemaan erilaisissa viestintätehtävissä.
 • Unkariin etsitään vapaaehtoista, joka voisi tukea non-formaalin oppimisen aktiviteeteissa sekä ruohonjuuritason nuorisotyössä
 • Itävallan pääkaupunkiin Wieniin etsitään vapaaehtoisia kahteen eri projektiin liittyen non-profit organisaation toimistotyöhön ja urheiluorganisaation työhön
 • Belgiassa useita paikkoja liittyen esim. nuorisotyöhön ja piristämään paikallista maaseutualuetta
 • Yhteistyöjärjestömme INEX-SDA Tsekissä etsii Prahaan vapaaehtoista, joka auttaisi vapaaehtoisleirien järjestämisessä ja koordinoimisessa.

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan projektin ajaksi.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa.

Osallistu ESC-vapaaehtoistiimiin Italiassa 22.11.-7.12.2021!

Osallistu mukaan Italian vapaaehtoistiimiin, mikä järjestetään Cataniassa, Sisiliassa! Vapaaehtoisena pääset järjestämään Catanian elokuvafestivaalia. Työhön kuuluu mm. tapahtumapaikan järjestelytöitä (tuolien ja näyttöjen laittamista), infopisteellä työskentelyä, festivaalien jälkien siivoamista, ihmisten ohjaamista festivaalella jne. Halutessasi voi myös osallistua aktiviteetteihin tai workshopeihin festivaalien aikaan.

Lisätietoa ja hakuohjeet nettisivuillamme!

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Tutustu kieliohjelmiin nettisivuillamme.

Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!

Hae mukaan Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Valmistuitko äskettäin toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden).

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lainaus Ready for Life -ohjelmaan osallistuneelta:

"Tämä ainutlaatuinen kokemus sai minussa paljon hyviä asioita aikaan, vaikka välillä reissun päällä oli myös haastavia hetkiä. Palattuani suomeen hain uutta työpaikkaa, jossa minun Ready for life -kokemusta katsottiin hyvänä asiana. Sain työpaikan itselleni. Minusta tuli huomattavasti ennakkoluulottomampi ja sosiaalisempi."               -Tuomas, Espanja

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme.

Eures-tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa syksylle? Euresin kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa. Lue lisää Euresista nettisivuillamme.

Voit tutustua Euresiin myös katsomalla tämän videon.