Ajankohtaisia EU-tuettuja vapaaehtoispaikkoja Euroopassa

9.9.2021

Haluaisitko lähteä 6-12 kuukaudeksi johonkin toiseen Euroopan maahan ja työskentelemään vapaaehtoisena yleishyödyllisessä organisaatiossa esimerkiksi viestintätehtävissä,  kulttuurin, harrastustoiminnan tai nuorisotyön parissa?  Tarjolla on  usein myös lyhyempiä Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä. 

 Aloitusajankohta ja osallistuminen varmistuu sitten koronatilanteen mukaan ja lähdön voi aina perua mikäli koronatilanne tai joku muu seikka sen estää.

Lue lisää Euroopan solidaarisuusjoukoista Euroopan  nuorisoportaalin sivuilta.

Kenelle? Euroopan Solidaarisuusjoukot on ohjelma, joka sopii kaikille 18-30 -vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ja toimimaan vapaaehtoisena paikallisen yhteisön hyväksi toisessa Euroopan maassa. Vapaaehtoistyötehtäviin ei vaadita erityistaitoja tai koulutusta, mutta omia tietoja ja taitoja pääsee yleensä hyödyntämään. Euroopan Unionin tukema ohjelma on erinomainen mahdollisuus lähteä toiseen Euroopan maahan hankkimaan työkokemusta, kielitaitoa ja saamaan uusia kokemuksia. Ohjelmaan kuuluu majoitus, ruoka, matkatuki, taskuraha, vakuutus, kieliopetusta sekä valmennus ennen lähtöä ja jakson aikana. Ohjelman kesto on yleensä 2-12 kuukautta, suurin osa vapaaehtoispaikoista haluaa vapaaehtoisen 6-12 kuukauddeksi.

Euroopan Solidaarisuusjoukkojen lyhytkestoiset (alle 2 kuukautta) yksilöprojektit on tarkoitettu nuorille, joilla on erityistä tukea oikeuttavia haasteita kuten.terveysongelmat, oppimisvaikeudet, vähemmistöryhmään kuuluminen ja/tai taloudelliset, sosiaaliset tai maantieteelliset haasteet.  Yleensä noin kaksi viikkoa kestävät Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimit ovat sen sijaan avoimia kaikille 18-30 -vuotiaille, myös aiemmin Euroopan solidaarisuujoukkoihin osallistuneille.   

Annamme mielellämme lisätietoja, puh. 044 416 5209.

Näin löydät mielenkiintoisia vapaaehtoispaikkoja

Voit etsiä vapaaehtoispaikkoja suoraan seuraavien partnerijärjestöjemme sivuilla:

Belgia: CBB

Itävalta: Melange

Ranska: Solidarités Jeunesses

Portugali: Associação Spin

Viro: EstYES

Voit löytää avoimia ESC-paikkoja myös tästä Facebook-ryhmästä.

Voit tutustua Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmaan tarkemmin tästä.

Voit myös hakea suoraan näihin partneriemme ajankohtaisiin paikkoihin:

___________________________________________________

Pietari, Venäjä, aloitus 1.10., kesto 11 kk

Pietarissa sijaitseva päivähoito- ja ammattikeskus etsii vapaaehtoisia avustamaan keskuksen 14-40 -vuotiaita asiakkaita, keillä on erilaisia kehitysvammoja. Projektin tavoitteena on tarjota sosiaalista, psykologista ja pedagogista apua nuorille ja aikuisille, organisoida sosiaalisen sopeutumisen olosuhteita elämään ja työhön ja auttaa perheitä, jotka kasvattavat kehitysvammaisia nuoria tarjoamalla mahdollisuuden vapaa-aikaan.

Lisätietoa löydät oheisesta esitteestä. Hakemuksen voit lähettää osoitteeseen hakemukset@alli.fi 

______________________________________________________

Unkari, aloitus lokakuun alussa 2021, kesto 5 kk tai 10 kk

Unkarin vapaaehtoisjakson teema on musiikki -erityisesti ilon tuottaminen laulamalla eri paikoissa. 

Laulun kieli ylittää kielimuurit, joten laulamalla saa kontaktin niin lapsiin kuin vanhuksiin. 

Lisätietoa alla. Hae mukaan 13.9. mennessä!

___________________________________________________

Viro, useita projekteja, aloitus 1.10. alkaen, kesto 7-9 kk

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Virossa? Haluaisitko työskennellä kenties nuorten parissa nuorisokeskuksessa, edistää ympäristötietoisuutta luontokoulussa, avustaa erityistarpeisia hyvinvointikeskuksessa tai opastaa lapsia koulussa? Yhteistyöjärjestömme EstYES järjestää monia mielenkiintoisia projekteja syksyllä eri puolilla Viroa.

Vapaita paikkoja löytyy tällä hetkellä seuraavista paikoista:

  • Nuorisokeskus Kuressaare
  • Luontokeskus Lääneranna
  • Hyvinvointipalvelut Tartu Nõva/Laseri
  • Laulasmaa koulu
  • Luontokoulu Tipu

Lisätietoa projekteista löydät täältä.

EU-tuki kattaa vapaaehtoisille matka-apurahan, ylläpidon ja pienen taskurahan projektin ajaksi. Osallistuminen ei siis vaadi omia säästöjä.

Hakuohjeet:

Varmistathan ensin, että olet rekisteröitynyt Euroopan nuorisoportaaliin.

Hae mukaan täyttämällä oheinen lomake ja lähetä se osoitteisiin hakemukset@alli.fi ja evs@estyes.ee

Ranska, aloitus lokakuussa 2021, kesto 6,5kk

Tässä projektissa pääset edistämään kulttuurien välistä ja kielellistä tietoisuutta nuorissa ja avustamaan oraganisaatiota erilaisissa pedagogisissa tehtävissä.

Vapaaehtoisen täytyy:

  • Osata puhua hieman ranskaa
  • Olla ainakin 20-vuotias
  • Olla saanut molemmat rokotteet, se on pakollista koulutyöntekijöille Ranskassa

Katso lisätietoa ja hakuohjeet oheisesta esitteestä: 

___________________________________________________

Madeira, Portugali, aloitus syksyllä 2021, kesto 6-7 kk

Nuorisovaihdolla on yksi paikka Portugalin Madeiran vapaaehtoisprojektiin. Hanke on paikallisen yliopiston opiskelijakunnan järjestämä ja osallistujat pääsevät tutustumaan niin paikalliseen elämään kuin muista Euroopan maista tuleviin vapaaehtoisiin. Vapaaehtoistyöhön kuuluu perehtyminen paikalliseen historiaan ja ulkomaisten matkailijoiden tutustuttaminen Madeiran kulttuuriperinnöllisiin kohteisiin.

Lisätiedot projektista ja hakuohjeet löytyvät tästä linkistä.  

___________________________________________________

Montendre, Ranska, aloitus lokakuussa 2021, kesto 11 kk

Maison de Bateleurs-yhdistyksellä vapaaehtoisena asut yhdistyksen talolla, missä pääset työskentelemään monipuolisesti erilaisten tehtävien parissa. Yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa pääset huolehtimaan mm. kokkaamisesta, maisemoinnista, puutarhasta, kanojen hoitamisesta ja remontoinnista. Lisäksi pääset suunnittelemaan paikallisia tapahtumia, kuten karnevaalia, joulua, Halloweenia ja lasten erilaisia aktiviteetteja. Talolla järjestetään keväisin ja kesäisin myös kansainvälisiä leirejä, missä erilaiset ihmiset kerääntyvät työskentelemään jonkun yhteisen projektin eteen. Projektit voivat liittyä esim. talon remontoimiseen, ympäristöön tai kulttuuriin. Pitkäaikaisena vapaaehtoisena voit halutessasi olla projektinvetäjänä.

Lue lisää projektista tästä esitteestä.

Hakuohjeet:

1. Lähetä hakemuslomake ja motivaatiokirje osoitteeseen ltv.application@solidaritesjeunesses.org. Ilmoita hakemuksessasi myös, mikäli sinulla on ajokortti.

2. Liitä hakemukseen myös meidän tiedot lähettävänä järjestönä (Allianssi Youth Exchange).

3. Kun haet, olethan myös meihin yhteydessä osoitteessa vaihto@alli.fi

___________________________________________________

Copenhagen, Denmark, starting 1st October 2021, length 8 months

MS Denmark is looking for a volunteer to  work in one of their hostel in Copenhagen, Denmark. As a volunteer you will take part in the daily life of the hostel, from working in the reception to  developing innovative ways of interacting with the guests. You will have the chance to join the community of the hostel who represent a diverse, activist group of young people, who stand together in solidarity and inclusion regardless of origin, religion, sexuality, and access to privileges. 

Please apply as soon as possible.

More information and instructions in the files below.

___________________________________________________

Laguépie, Ranska, aloitus lokakuussa 2021, kesto 11 kk

Vapaaehtoisena Citruksen yhdistyksellä asut pienessä Laguépien kylässä. Vapaaehtoinen asuu yhdistyksen talossa ja osallistuu sen monipuoliseen toimintaan. Tehtäviisi kuuluu esimerkiksi puutarhan hoitoa, remontointia sekä erilaisen toiminnan, kuten kielikahviloiden, kansainvälisten illallisten ja workshopien järjestämistä. Ideana on elää ja työskennellä yhteisöllisesti ja tutustua samalla ihmisiin, jotka tulevat erilaisista taustoista.

Lue lisää projektista tästä esitteestä.

Hakuohjeet:

1. Lähetä hakemuslomake ja motivaatiokirje osoitteeseen ltv.application@solidaritesjeunesses.org. Ilmoita hakemuksessasi myös, mikäli sinulla on ajokortti.

2. Liitä hakemukseen myös meidän tiedot lähettävänä järjestönä (Allianssi Youth Exchange).

3. Kun haet, olethan myös meihin yhteydessä osoitteessa vaihto@alli.fi.

4. Ilmoitathan myös saapumispäivän ja -ajan etukäteen Citruksen yhdistykseen osoitteeseen animation@citrus.asso.fr.

___________________________________________________

Pohjois-Makedonia, aloitus tammikuussa 2022. Kesto 1-2 kk tai 12 kk. 

Allianssin nuorisovaihdolla on Makedoniassa lyhytaikaisia 1-2 kuukauden paikkoja Volunteer Centre Skopje -järjestössä syksyllä 2021.  Korkeintaan 2 kuukauden vapaaehtoispaikat on tarkoitettu erityisesti nuorille, jotka ovat muita heikomassa asemassa esimerkiksi taloudellisten, maantieteellisten, sosiaalisten tai terveydellisten syiden takia.  

Vapaaehtoiset työskentelevät paikallisessa nuorisojärjestössä avustavissa tehtävissä esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä. Vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan myös Voices-lehden toimittamiseen. 

12 kuukauden vapaaehtoispaikka sopii viestinnästä kiinnostuneille. Vuoden vapaaehtoisjakson aikana pääsee osallistumaan Voices -lehden toimittamisen lisäksi VCS-järjestön muihinkin toimintoihin. Aloitusajankohta joustava, haku vähintään 2 kuukautta ennen toivottua. 

Lue lisää järjestöstä ja projektista alla olevasta esitteestä! 

Miten ESC-vapaaehtoispaikkoihin haetaan?

Mikäli projektikuvauksessa ei ole muuta ohjetta, voit hakea yllämainittuihin paikkoihin lähettämällä heille meidän hakulomakkeemme. Löydät lomakkeen sivun alareunasta. 

Kerro hakemuksessa, miksi haluat vapaaehtoiseksi juuri hakemaasi projektiin. Paikat täytetään sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. 

Voit halutessasi hakea useampaan paikkaan samalla kertaa. Nämä paikat ovat erinomaisia mahdollisuuksia päästä nopeasti tekemään mielekästä vapaaehtoistyötä esimerkiksi välivuoden ajaksi! 

Jos haluat lisätietoa tai apua paikkojen haussa, ota meihin yhteyttä sähköpostitse hakemukset@alli.fi tai puhelimitse (myös WA)  044 4165209. Autamme mielellämme!

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.