Ajankohtaisia EU-tuettuja vapaaehtoispaikkoja Euroopassa

22.6.2022

Haluaisitko lähteä 6-12 kuukaudeksi johonkin toiseen Euroopan maahan ja työskentelemään vapaaehtoisena yleishyödyllisessä organisaatiossa esimerkiksi viestintätehtävissä,  kulttuurin, harrastustoiminnan tai nuorisotyön parissa?  Tarjolla on  usein myös lyhyempiä Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä. 

 Aloitusajankohta ja osallistuminen varmistuu sitten koronatilanteen mukaan ja lähdön voi aina perua mikäli koronatilanne tai joku muu seikka sen estää.

Lue lisää Euroopan solidaarisuusjoukoista Euroopan  nuorisoportaalin sivuilta.

Kenelle? Euroopan Solidaarisuusjoukot on ohjelma, joka sopii kaikille 18-30 -vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ja toimimaan vapaaehtoisena paikallisen yhteisön hyväksi toisessa Euroopan maassa. Vapaaehtoistyötehtäviin ei vaadita erityistaitoja tai koulutusta, mutta omia tietoja ja taitoja pääsee yleensä hyödyntämään. Euroopan Unionin tukema ohjelma on erinomainen mahdollisuus lähteä toiseen Euroopan maahan hankkimaan työkokemusta, kielitaitoa ja saamaan uusia kokemuksia. Ohjelmaan kuuluu majoitus, ruoka, matkatuki, taskuraha, vakuutus, kieliopetusta sekä valmennus ennen lähtöä ja jakson aikana. Ohjelman kesto on yleensä 2-12 kuukautta, suurin osa vapaaehtoispaikoista haluaa vapaaehtoisen 6-12 kuukauddeksi.

Euroopan Solidaarisuusjoukkojen lyhytkestoiset (alle 2 kuukautta) yksilöprojektit on tarkoitettu nuorille, joilla on erityistä tukea oikeuttavia haasteita kuten.terveysongelmat, oppimisvaikeudet, vähemmistöryhmään kuuluminen ja/tai taloudelliset, sosiaaliset tai maantieteelliset haasteet.  Yleensä noin kaksi viikkoa kestävät Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimit ovat sen sijaan avoimia kaikille 18-30 -vuotiaille, myös aiemmin Euroopan solidaarisuujoukkoihin osallistuneille.   

Annamme mielellämme lisätietoja, puh. 044 416 5209.

Näin löydät mielenkiintoisia vapaaehtoispaikkoja

Voit etsiä vapaaehtoispaikkoja suoraan seuraavien partnerijärjestöjemme sivuilla:

Armenia: HUJ 

Belgia: CBB

Itävalta: Melange

Portugali: Associação Spin

Ranska: Solidarités Jeunesses

Slovakia: Inex

Viro: EstYES

Voit löytää avoimia ESC-paikkoja myös tästä Facebook-ryhmästä.

Voit tutustua Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmaan tarkemmin tästä.

Voit myös hakea suoraan näihin partneriemme ajankohtaisiin paikkoihin:

Saksa, aloitus syyskuu, kesto 12kk

Saksaan etsitään nyt useita vapaaehtoisia eri hankkeisiin Jenan kaupunkiin: 

1. Polaris

Polaris on avoin nuorisokeskus, joka tarjoaa kulttuuri- ja kansalaiskasvatusta erilaisista taustoista tuleville lapsille ja nuorille. Sen tavoitteena on tuoda avoin lapsi- ja nuorisotyö osaksi naapuruston vapaa-ajan oppimista ja parantaa kaikkien alueen lasten ja nuorten mahdollisuuksia taustoista riippumatta.

Tehtävät: Polaris etsii joustavaa ja itsenäistä vapaaehtoista, jolla on organisointitaitoja ja kiinnostusta työskennellä PR-asioiden parissa monikulttuurisessa ympäristössä.

2. Freizeitladen

Freizeitladen on lasten ja nuorten sosiaalikeskus, joka tarjoaa etenkin hankalista kotiolosuhteista tuleville lapsille vapaa-ajan toimintaa.

Tehtävät: Vapaaehtoinen osallistuu keskuksen jokapäiväiseen ja pedagogiseen työhön oman osaamisensa ja mielenkiintonsa mukaan järjestämällä esimerkiksi työpajoja tai muita aktiviteetteja. Vapaaehtoinen voi myös osallistua keskuksen hyvinvointia ja liikuntaa edistävään projektiin.

3. Waldkindergarten

Waldkindergarten on metsäpäiväkoti, jossa suurin osa ajasta vietetään luonnossa. Päiväkoti on avoinna yli yksivuotiaille ja alle kouluikäisille lapsille. Waldkindergarten kultivoi ystävällistä ja väkivallatonta kommunikaatiota, toisista ja luonnosta välittämistä ja yhdessä oppimista, sekä kiinnittää erityistä huomiota muutosten ja siirtymien suunnitteluun. Päiväkodissa on 51 lasta kolmessa ryhmässä.

Tehtävät: Vapaaehtoisten tehtäviin lasten kanssa toimimista, sekä pienien kotitaloustehtävien tekemistä yhdessä muiden työntekijöiden kanssa. He pääsevät myös toteuttamaan omia projektejaan mielenkiintonsa mukaan. 

Lisätietoa ja hakuohjeet Saksan vapaaehtoispaikoista täällä: http://eurowerkstatt-jena.de/hosting/projects/ 

Unkari, kesto 8/2022 - 6-7/2023, kesto 10-12kk

Nuorisojärjestö KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület (Centre Youth Organisation) etsii "Volunteering 4 All" -projektiinsa kolmea vapaaehtoista Unkariin Nyíregyházaan (2 vapaaehtoista, 12kk) ja Debreceneen (1 vapaaehtoinen, 10kk).

Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu mm. englannin tai oman äidinkielensä opettamista paikallisille nuorille erilaisten epämuodollisten tuntien, kieliklubien ja muiden aktiviteettien kautta.

Lue lisää KÖZ-Pontista täältä! Lisätietoa löydät myös oheisesta infoesitteestä. 

Hae mukaan lähettämällä motivaatiokirje, kuvallinen CV ja PRN-numerosi osoitteeseen international@kozpontegyesulet.hu. Saat PRN-numeron rekisteröitymällä European Youth Portaliin osoitteessa https://europa.eu/youth/solidarity_en. 

 ______________________________

Viro, aloitus syyskuussa 2022, kesto 10kk

Hobby School Britannica on pieni kielikoulu lapsille Tallinnassa, jossa käytetään non-formaaleja oppimismetodeja kielenopiskelussa. Se myös luo mahdollisuuksia paikallisille lapsille kulttuurienväliseen oppimiseen. Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu mm. oppimisaktiviteettien järjestäminen lapsille, lasten kanssa leikkiminen, kotitehtävissä avustaminen ja niiden tarkastaminen, keskustelukerhon järjestelyissä avustaminen sekä koulun Facebookin ja blogin päivittäminen. 

Hae mukaan täyttämällä oheinen hakemuslomake ja lähettämällä se osoitteeseen evs@estyes.ee

 ______________________________

Viro, useita projekteja, aloitus syyskuussa, kesto 7-10 kk

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Virossa? Yhteistyöjärjestömme EstYES järjestää monia mielenkiintoisia projekteja syksyllä eri puolilla Viroa.

Vapaita paikkoja löytyy tällä hetkellä seuraavista paikoista: lasten turvakeskus, useita päiväkoteja, naisten ja lasten turvakoti, Laulasmaan koulu, lasten kielikoulu, useita erityistarpeisten aikuisten hyvinvointikeskuksia, sekä nuorisokeskuksia. 

Lisätietoa hankkeista löydät täältä.

Hae mukaan täyttämällä oheinen lomake ja lähetä se osoitteeseen evs@estyes.ee

___________________________________________________

Ranska, aloitus syksyllä, kesto 2-12kk

Nyt voit hakea mukaan useisiin eri vapaaehtoishankkeisiin Ranskan maaseudulle.  Näissä eri kohteissa pääset osallistumaan isännöintikeskusten päivittäiseen elämään liittyen esim. non-formaaliin oppimiseen, puutarhanhoitoon, permakulttuuriin ja kunnostukseen. Kesällä on myös mahdollisuus toimia leirinohjaajana. 

  1. Bateleurs (12kk)
  2. Beaumotte (12kk)
  3. Créneau (n. 2-4kk)
  4. Sem&Vol (12kk)
  5. Vaunières (2kk)

Lue lisää kyseisistä vapaaehtoispaikoista täältä!

Jos haluat hakea johonkin näistä Ranskan projekteista, täytä oheinen hakulomake ja lähetä se sekä motivaatiokirje osoitteeseen ltv.application@solidaritesjeunesses.org

 ______________________________

Armenia, aloitus joustava, kesto 6-12kk

Armeniaan voi nyt hakea viiteen eri vapaaehtoispaikkaan!

1. WWF

Vapaaehtoinen pääsee työskentelemään monipuolisten luontoon liittyvien tehtävien parissa Armenia WWF-organisaatiossa. Tehtäviä ovat mm. polkujen kartoittaminen, reittien ylläpito, biodiversiteetin seuranta, sekä datan koordinaatio ja analysointi liittyen luontokameran löytöihin. 

2. Diaconia-hyväntekeväisyysjärjestö

Diaconian tavoitteena on auttaa apua tarvitsevia perheitä. Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu mm. lasten parissa toimiminen, kulttuuriin liittyvien aktiviteettien järjestäminen, lasten keskuksen kunnostustöissä auttaminen, järjestön toiminnassa avustaminen (siivoaminen, ruuan, vaatteiden ja koulutavaroiden jakaminen) valokuvaus, perheiden luona vierailu, kesäleireille osallistuminen sekä omasta kulttuurista kertominen. 

3. Muratsan sairaala

Vapaaehtoisena avustat sairaalan henkilökuntaa, toimit lasten parissa joilla on erilaisia terveysongelmia, avustat järjestämään hyväntekeväisyystapahtumia sekä aktiviteetteja lapsille. Vapaaehtoinen pääsee myös osallistumaan erilaisiin keskustelutilaisuuksiin ja seminaareihin sekä järjestämään workshoppeja lapsille. 

4. Arabkirin terveyskeskus

Arabkir on terveyskeskus joka keskittyy lasten ja nuorten hoitamiseen. Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu erilaisten työpajojen, aktiviteettien ja tapahtumien järjestäminen lapsille ja nuorille sekä sosiaaliseen mediaan ja markkinointiin liittyvät tehtävät.

5. History Museum of Armenia

Vapaaehtoinen työskentelee museon vierailujen ja koulutuksen osastolla. Tehtäviin kuuluu museon viestintään ja markkinointiin osallistuminen, vierailijakokemusten kerääminen, tapahtumien järjestämiseen liittyvät tehtävät, sekä vierailuryhmien avustaminen ja opastaminen. Vapaaehtoisena pääset tutustumaan museokokoelmien ja näyttelyiden organisointiin ja museologian perusteisiin.

Lue lisää hankkeista täältä tai alla olevista esitteistä!

Hae mukaan täyttämällä oheinen hakemuslomake ja lähetä se osoitteeseen hakemukset@alli.fi 

 ______________________________

Madeira, Portugali, aloitus toukokuussa, kesto 7-10kk

Portugalin Madeirassa etsitään vapaaehtoista Walk Through the History of Madeira -hankkeeseen. Hanke on paikallisen yliopiston opiskelijakunnan järjestämä ja osallistujat pääsevät tutustumaan niin paikalliseen elämään kuin muista Euroopan maista tuleviin vapaaehtoisiin. Vapaaehtoistyöhön kuuluu perehtyminen paikalliseen historiaan ja ulkomaisten matkailijoiden tutustuttaminen Madeiran kulttuuriperinnöllisiin kohteisiin.

Lisätiedot projektista ja hakuohjeet löytyvät tästä linkistä.  

 ______________________________

Pohjois-Makedonia, aloitus joustava, kesto 1-2 kk tai 12 kk. 

Allianssin nuorisovaihdolla on Makedoniassa lyhytaikaisia 1-2 kuukauden paikkoja Volunteer Centre Skopje -järjestössä myös vuonna 2022.  Korkeintaan 2 kuukauden vapaaehtoispaikat on tarkoitettu erityisesti nuorille, jotka ovat muita heikomassa asemassa esimerkiksi taloudellisten, maantieteellisten, sosiaalisten tai terveydellisten syiden takia.  

Vapaaehtoiset työskentelevät paikallisessa nuorisojärjestössä avustavissa tehtävissä esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä. Vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan myös Voices-lehden toimittamiseen. 

12 kuukauden vapaaehtoispaikka sopii viestinnästä kiinnostuneille. Vuoden vapaaehtoisjakson aikana pääsee osallistumaan Voices -lehden toimittamisen lisäksi VCS-järjestön muihinkin toimintoihin.

Lue lisää järjestöstä ja projektista alla olevasta esitteestä! Hae mukaan mahdollisimman pian!

 ______________________________

ESC-vapaaehtoisjaksot Lontoossa, aloitus heinäkuu tai syyskuu/lokakuu, kesto 3kk

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Isossa-Britanniassa? IARS International Institute (tunnetaan myös nimellä Sculpt), joka tarjoaa mm. koulutuksia ja työharjoittelumahdollisuuksia nuorille, etsii vapaaehtoisia ESC Youth Empowerment hankkeeseen 3 kuukaudeksi Lontooseen. Hankkeen tavoitteena on tarjota voimaannuttava kokemus nuorille, jotka haluavat auttaa, oppia ja kehittyä samalla mahdollistaen kulttuurienvälisen vaihdon kansainvälisessä hyväntekeväisyysjärjestössä. Hankkeeseen sisältyy kattava valikoima erilaisia koulutusohjelmia ja projektityötä, jotka valitaan vapaaehtoisen tarpeiden ja kiinnostusten mukaisesti. EU-tuettu ohjelma - ei maksuja, matkat ja ylläpito korvataan.   

Haethan mukaan mielellään 3 kuukautta ennen toivottua päivämäärää, jotta käytännön järjestelyt liittyen esim. viisumin hakemiseen ehditään tehdä.  

Lue lisää vapaaehtoistyöstä ja kuinka hakea IARS:in sivuilta ja Euroopan nuorisoportaalista

Miten ESC-vapaaehtoispaikkoihin haetaan?

Mikäli projektikuvauksessa ei ole muuta ohjetta, voit hakea yllämainittuihin paikkoihin lähettämällä heille meidän hakulomakkeemme. Löydät lomakkeen sivun alareunasta. 

Kerro hakemuksessa, miksi haluat vapaaehtoiseksi juuri hakemaasi projektiin. Paikat täytetään sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. 

Voit halutessasi hakea useampaan paikkaan samalla kertaa. Nämä paikat ovat erinomaisia mahdollisuuksia päästä nopeasti tekemään mielekästä vapaaehtoistyötä esimerkiksi välivuoden ajaksi! 

Jos haluat lisätietoa tai apua paikkojen haussa, ota meihin yhteyttä sähköpostitse hakemukset@alli.fi tai puhelimitse (myös WA)  044 4165209. Autamme mielellämme!

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.