Ajankohtaisia EU-tuettuja vapaaehtoispaikkoja Euroopassa

30.10.2021

Haluaisitko lähteä 6-12 kuukaudeksi johonkin toiseen Euroopan maahan ja työskentelemään vapaaehtoisena yleishyödyllisessä organisaatiossa esimerkiksi viestintätehtävissä,  kulttuurin, harrastustoiminnan tai nuorisotyön parissa?  Tarjolla on  usein myös lyhyempiä Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä. 

 Aloitusajankohta ja osallistuminen varmistuu sitten koronatilanteen mukaan ja lähdön voi aina perua mikäli koronatilanne tai joku muu seikka sen estää.

Lue lisää Euroopan solidaarisuusjoukoista Euroopan  nuorisoportaalin sivuilta.

Kenelle? Euroopan Solidaarisuusjoukot on ohjelma, joka sopii kaikille 18-30 -vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ja toimimaan vapaaehtoisena paikallisen yhteisön hyväksi toisessa Euroopan maassa. Vapaaehtoistyötehtäviin ei vaadita erityistaitoja tai koulutusta, mutta omia tietoja ja taitoja pääsee yleensä hyödyntämään. Euroopan Unionin tukema ohjelma on erinomainen mahdollisuus lähteä toiseen Euroopan maahan hankkimaan työkokemusta, kielitaitoa ja saamaan uusia kokemuksia. Ohjelmaan kuuluu majoitus, ruoka, matkatuki, taskuraha, vakuutus, kieliopetusta sekä valmennus ennen lähtöä ja jakson aikana. Ohjelman kesto on yleensä 2-12 kuukautta, suurin osa vapaaehtoispaikoista haluaa vapaaehtoisen 6-12 kuukauddeksi.

Euroopan Solidaarisuusjoukkojen lyhytkestoiset (alle 2 kuukautta) yksilöprojektit on tarkoitettu nuorille, joilla on erityistä tukea oikeuttavia haasteita kuten.terveysongelmat, oppimisvaikeudet, vähemmistöryhmään kuuluminen ja/tai taloudelliset, sosiaaliset tai maantieteelliset haasteet.  Yleensä noin kaksi viikkoa kestävät Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimit ovat sen sijaan avoimia kaikille 18-30 -vuotiaille, myös aiemmin Euroopan solidaarisuujoukkoihin osallistuneille.   

Annamme mielellämme lisätietoja, puh. 044 416 5209.

Näin löydät mielenkiintoisia vapaaehtoispaikkoja

Voit etsiä vapaaehtoispaikkoja suoraan seuraavien partnerijärjestöjemme sivuilla:

Belgia: CBB

Itävalta: Melange

Ranska: Solidarités Jeunesses

Portugali: Associação Spin

Viro: EstYES

Voit löytää avoimia ESC-paikkoja myös tästä Facebook-ryhmästä.

Voit tutustua Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmaan tarkemmin tästä.

Voit myös hakea suoraan näihin partneriemme ajankohtaisiin paikkoihin:

___________________________________________________

Armenia, aloitus joustava, kesto 6-12kk

Armenian pääkaupunkiin Jerevaniin etsitään vapaaehtoista työskentelemään Armenian Kansallisgalleriassa, mikä on vuonna 1921 perustettu museo. Armenian Kansallisgalleriassa on laaja kokoelma tunnettujen eurooppalaisten, venäläisten ja armenialaisten taiteilijoiden teoksia. Vapaaehtoisena pääset avustamaan museon opastetuissa kierroksissa, järjestämään lasten ja nuorten interaktiivisia ja opetuksellisia aktiviteetteja, avustamaan museon markkinoinnissa sekä järjestämään erilaisia tapahtumia museossa. 

Lue lisää projektista täältä!

Jos haluaisit hakea kyseiseen projektiin, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen hakemukset@alli.fi 

___________________________________________________

Kroatia, aloitus joulukuussa 2021, kesto 11kk

Kroatiassa etsitään vapaaehtoista, joka on innostunut oppimaan uutta permakulttuurista., kestävästä kehityksestä, ekologiasta ja luonnonsuojelusta.

Lue lisää projektista oheisesta esitteestä!

Hae projektiin lähettämällä motivaatiokirje ja CV osoitteeseen lanajost.uke@gmail.com  

___________________________________________________

Viro, 2 projektia, aloitus joulu/tammikuu, kesto 6-10kk

Viroon etsitään kahteen eri ESC projektiin vapaaehtoisia!

1. NGO Youth Club Active 01.12.2021-30.09.2022

NGO Youth Club Active on nuorisojärjestö, jonka tavoitteena on edistää non-formaalia oppimista sekä saada nuoria osallistumaan erilaisiin sosiaalisiin aktiviteetteihin paikallisella ja kansainvälisellä tasolla. Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu mm. nuorten ja lasten sekä paikallisten yhteistyöjärjestöjen parissa työskentely, koulujen loma-aikoina järjestettävillä leireillä työskently, suomen/englannin kielen opettaminen sekä kulttuurin esittely ja erilaisten projektien, workshopien, tapahtumien sekä aktiviteettien järjestäminen ja niissä avustaminen.

2. Hoolekandeteenused Tõrva Unit 03.01.2022-30.06.2022

Tõrva Kodu tarjoaa avustettua asumista liikunta- ja kehitysvammaisille aikuisille. Yksikössä asuu yhteensä 60 miestä ja naista iältään 23-80.  Tõrva Kodun tavoitteena on tarjota asukkailleen aktiivisia ja positiivisia päiviä riippumatta heidän iästään, sukupuolestaan tai vammastaan, minkä vuoksi paikka järjestää mm. erilaisia urheilu- taide- ja käsityöaktiviteetteja. Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu henkilökunnan ja asiakkaiden avustaminen erilaisissa arjen tehtävissä, olla asiakkaiden seurana erilaisissa tapahtumissa ja muissa tiloissa (kaupat, puistot jen.), sekä erilaisten aktiviteettien järjestäminen asiakkaille. 

Hae mukaan projekteihin täyttämällä oheinen hakemuslomake ja lähettämällä se osoitteeseen evs@estyes.ee

Lue lisää projekteista täältä!

___________________________________________________

Pohjois-Makedonia, aloitus tammikuussa 2022. Kesto 1-2 kk tai 12 kk. 

Allianssin nuorisovaihdolla on Makedoniassa lyhytaikaisia 1-2 kuukauden paikkoja Volunteer Centre Skopje -järjestössä syksyllä 2021.  Korkeintaan 2 kuukauden vapaaehtoispaikat on tarkoitettu erityisesti nuorille, jotka ovat muita heikomassa asemassa esimerkiksi taloudellisten, maantieteellisten, sosiaalisten tai terveydellisten syiden takia.  

Vapaaehtoiset työskentelevät paikallisessa nuorisojärjestössä avustavissa tehtävissä esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä. Vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan myös Voices-lehden toimittamiseen. 

12 kuukauden vapaaehtoispaikka sopii viestinnästä kiinnostuneille. Vuoden vapaaehtoisjakson aikana pääsee osallistumaan Voices -lehden toimittamisen lisäksi VCS-järjestön muihinkin toimintoihin.

Lue lisää järjestöstä ja projektista alla olevasta esitteestä! Hae mukaan mahdollisimman pian!

Ranska, aloitus tammikuussa 2022, kesto 11kk

Yhteistyöjärjestömme Concordia etsii Orléansin toimistolleen 2 ESC vapaaehtoista projektiinsa "Youth Volunteer for Climate". Orléans sijaitsee tunnin junamatkan päässä Pariisista. Vapaaehtoisen pääasiallinen tehtävä on toteuttaa projekteja ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyen. Tehtäviin kuuluu mm. aktiviteettien järjestäminen, jotka lisäävät ympäristötietoisuutta ja vapaaehtoisleirien ohjaaminen. 

Lue lisää projektista oheisesta infoesitteestä!

Hae mukaan täyttämällä tämä lomake ja lähettämällä CV:si osoitteeseen: cd.centre-valdeloire@concordia.fr 15.12. mennessä.

___________________________________________________

Pariisi, Ranska, aloitus tammikuussa 2022, kesto heinäkuuhun 2022

Yhteistyöjärjestömme Concordia etsii Ranskaan  vapaaehtoista projektiin ‘’Intercultural and sustainable development at school"  ESC projektin sijainti on koulussa La Boissière-Ecolessa, mikä on n. 74 km Pariisista. Tehtäviin kuuluu pääasiassa lasten parissa työskentely sekä kulttuurienvälisen näkökulman tuomista koulun pedagogiaan. 

Hae mukaan 15.12. mennessä lähettämällä CV:si ja hakemuskirje osoitteeseen cdv.idf@concordia.fr  

Lisätietoa projektista löydät oheisesta esitteestä.

___________________________________________________

Barcelona, Espanja, 1.2.2022-31.11.2022, kesto 10 kk

Cocatin toimisto Barcelonassa etsii kolmea motivoitunutta vapaaehtoista, jotka avustavat saapuvien ja lähtevien vapaaehtoisten koordinoimisessa, sekä tukevat erilaisissa viestintätehtävissä. 

Lue lisää projektista täältä!

Hae mukaan täyttämällä tämä lomake ja lähettämällä CV:si osoitteeseen voluntariat.ltv@cocat.org

___________________________________________________

Unkari, kesto 1.2.-30.11.2022

Unkariin etsitään vapaaehtoista, joka voisi tukea non-formaalin oppimisen aktiviteeteissa sekä ruohonjuuritason nuorisotyössä. Tehtäviin kuuluu mm. luovien workshopien järjestäminen lapsille ja nuorille. Vapaaehtoinen voi osallistua myös erilaisiin viestinnällisiin tehtäviin.

Hakuohjeet ja lisätietoa projektista löydät oheisesta esitteestä!

___________________________________________________

Slovakia, 1.2.-31.12.2022, kesto 11kk

Yhteistyöjärjestömme INEX Slovakia etsii Bratislavan toimistolleen kolmea vapaaehtoista. Tehtäviin kuuluu mm. tapaamisten järjestäminen vapaaehtoisille, kuulu koulutustiimii, johtaa vapaaehtoisleiriä Slovakiassa, järjestää vapaa-ajan aktiviteetteja, sekä avustaa toimistotehtävissä. Pääset myös yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa järjestämään workshopin "INEX Messenger liittyen 2022 teemaan the European Year of Youth. 

Hae mukaan 5.12. mennessä täyttämällä tämä lomake sekä lähettämällä CV:si osoitteeseen esc@inex.sk.

Lisätietoa projektista löydät Euroopan nuorisoportaalista sekä oheisesta esitteestä:

___________________________________________________

Belgia, useita paikkoja, aloitus 2022 maalis/huhtikuussa

Belgian ranskankieliselle alueelle etsitään vapaaehtoista kyseiseen projektiin.

Marche youth club (Maison des Jeunes de Marche), 1.3.2022-28.2.2023

Marchen Nuorisokerhossa vapaaehtoinen pääsee osallistumaan kaikkiin sen aktiviteetteihin, kuten taideworkshopeihin, urheiluaktiviteetteihin sekä kulttuuritapahtumien ja vapaa-ajan aktiviteettien järjestämisen. Hakijaa kannustetaan esittelemään mahdollisia taiteellisia ja luovia taitoja hakemuksessaan. 

Hae projektiin 7.12. mennessä!

Lue lisää projekteista täältä!

Miten ESC-vapaaehtoispaikkoihin haetaan?

Mikäli projektikuvauksessa ei ole muuta ohjetta, voit hakea yllämainittuihin paikkoihin lähettämällä heille meidän hakulomakkeemme. Löydät lomakkeen sivun alareunasta. 

Kerro hakemuksessa, miksi haluat vapaaehtoiseksi juuri hakemaasi projektiin. Paikat täytetään sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. 

Voit halutessasi hakea useampaan paikkaan samalla kertaa. Nämä paikat ovat erinomaisia mahdollisuuksia päästä nopeasti tekemään mielekästä vapaaehtoistyötä esimerkiksi välivuoden ajaksi! 

Jos haluat lisätietoa tai apua paikkojen haussa, ota meihin yhteyttä sähköpostitse hakemukset@alli.fi tai puhelimitse (myös WA)  044 4165209. Autamme mielellämme!

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.