Seeds of Art -nuorisovaihto Ranskassa

Olimme kolme viikkoa nuorisovaihdossa Etelä-Ranskassa, Cause de Cleransin pienessä kylässä. Vaihdon teemana oli luovuus ja erilaisten workshopien kautta opetimme toisillemme uusia taitoja. Vaihdon aikana opimme esimerkiksi kutomaan käsin rannekoruja, valmistamaan italialaista pastaa, lausumaan kiinan kielen alkeita sekä tekemään kollaaseja meditoinnin yhteydessä. Tarjolla oli laaja skaala musiikista ja kuvataiteesta ruoanlaittoon sekä terapeuttisiin menetelmiin.

Meitä oli vaihdossa osallistujia neljästä eri Euroopan maasta, mutta kansalaisuuksia oli yhteensä kuusi, aina Meksikosta ja Afrikasta asti. Meillä oli korkea yhteishenki, sillä jokainen teki osansa pitämällä huolta puhtaasta ympäristöstä sekä ruokahuollosta leirin aikana. Leirillä oli meille suomalaisille tuttua erämeininkiä, sillä majoituimme teltassa, käytimme ulkohuusia sekä peseydyimme ulkosuihkussa. Vaikka puitteet saattavat kuulostaa haastaville, olivat ne kuitenkin toimivat ja siistit sekä loi omaa tekemisen meininkiä. 

Saimme vaihdossa jakaa omaa tietoa ja taitoa. Solmimme myös ystävyyssuhteita, opimme lisää toisista eurooppalaisista kulttuureista. Jokaiselle meistä jäi into osallistua uudelleen nuorisovaihtoihin, sillä uuden oppiminen ja sosiaalisen piirin laajentaminen on meille mieluista.