Syyskuun uutiskirje

2.9.2022

Allianssin nuorisovaihto toivottaa iloista syyskuuta!

 • Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Osallistu infoiltoihin Helsingin Oodissa 6.9. klo 18 tai etänä 8.9. klo 18 Zoomissa! 
 • Onko sinulla yhteistä hyvää kehittävä idea? Kerro se meille International SOUP -tapahtumassa 14.9. klo 18 ja voit saada rahaa sen toteuttamiseen!
 • Allianssin nuorisovaihto mukana Ohjaamotalon "Matka maailman ympäri 80 minuutissa" -tapahtumassa 12.9. klo 17-19
 • Ajankohtaiset Euroopan solidaarisuusjoukkojen pitkäaikaiset vapaaehtoispaikat
 • Osallistu "Living Books" vapaaehtoisleirille Ranskassa 30.9.-21.10.2022!
 • Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun, uusia paikkoja nyt myös Euroopan ulkopuolella!
 • Eures-tuella Eurooppaan!
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Osallistu KaVan infoiltoihin Helsingin Oodissa 6.9. klo 18 tai etänä 8.9. klo 18 Zoomissa!

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopassa tai kauempana? Tervetuloa Kansainvälisen Vapaaehtoistyön Verkosto KaVan infoiltoihin! Tilaisuuksissa saat tietoa vaihtoehdoista lähteä vapaaehtoistyöhön maailmalle KaVan jäsenten kautta ja kuulet vapaaehtoisten kokemuksista. Infotilaisuudet ovat kaikille avoimia ja ne pidetään suomeksi.

Tiistai 6.9.2022 klo 18-20 Helsinki

Tilaisuus järjestetään keskustakirjasto Oodin Maijansalissa, johon on esteetön pääsy. Tapahtuma ei vaadi ilmoittautumista.

Torstai 8.9.2022 klo 18-20, Zoom

Tilaisuus järjestetään etänä Zoomin kautta, ilmoittaudu mukaan tapahtumaan tästä linkistä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠! Ilmoittauduttuasi saat automaattisesti linkin Zoom-tapaamiseen. 

Kansainvälisen Vapaaehtoistyön Verkostoon kuuluvat Allianssin nuorisovaihto, Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT) ja Maailmanvaihto ry – ICYE Finland. KaVa edistää laadukasta ja vastuullista vapaaehtoistyötä. 

Tervetuloa mukaan infoihin! Lue lisää täältä

Ota seurantaan KaVan jäsenten tilit! #KaVaPäivät
- IG: @nuorisovaihto, @kvtfinland, @maailmanvaihto
- FB: @kansainvalinenvapaaehtoistyo, @nuorisovaihto, @maailmanvaih

Onko sinulla yhteistä hyvää kehittävä idea? Kerro se meille International SOUP -tapahtumassa 14.9. klo 18 ja voit saada rahaa sen toteuttamiseen!

Onko sinulla idea, joka voisi edistää kansalaistoimintaa ja yhteistä hyvinvointia? Kerro se meille International SOUP -tapahtumassamme keskiviikkona 14.9. klo 18!

International SOUP on tapahtuma, joka tukee paikallisia aloitteita joukkorahoituksen keinoin. Tapahtuman aikana pitchaajat, eli oman ideansa esittelijät, kertovat lyhyesti, miten juuri heidän ideansa edistää parhaiten yhteisöllistä hyvinvointia. Lopuksi yleisö äänestää kuka tai mikä projekti saa osallistumismaksuista kerätyt rahat ideansa toteutukseen. Tapahtumassa pääset myös nauttimaan yhdessä keittoa, keskustelemaan muiden osallistujien kanssa sekä verkostoitumaan.

Seuraava International SOUP järjestetään keskiviikkona 14.9. klo 18! Voit ilmoittautua mukaan pitchaajaksi, vapaaehtoiseksi järjestämään tapahtumaan tai yleisöön osallistujaksi, jolloin pääset äänestämään voittajasta. Lisäksi etsimme mukaan mm. taiteilijoita tai muusikoita jotka voisivat esitellä omia kykyjään väliajalla. Voit ilmoittautua myös valokuvaajaksi tai videontekijäksi ja kuvata materiaalia International SOUP -tapahtumastamme.

Lue lisää nettisivuiltamme tai Instagramissa @internationalsoup -tililtä.

Osallistu tapahtumaan täyttämällä rekisteröitymislomake nettisivuillamme!

Järjestämme tapahtuman osana Eramus+ -tuettua Soup sharing -projekti

Allianssin nuorisovaihto mukana Ohjaamotalon "Matka maailman ympäri 80 minuutissa" -tapahtumassa 12.9. klo 17-19

Tekeekö mieli maailmalle saamaan kokemuksia? Kiinnostaisiko välivuosi maailmalla? Oletko miettinyt vapaaehtoistyötä ulkomailla?

Allianssin nuorisovaihto on mukana "Matka maailman ympäri 80 minuutissa" -tapahtumassa kertomassa eri mahdollisuuksista kansainvälistyä. Tervetuloa mukaan saamaan lisätietoa mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin ulkomaille lähtemiseen liittyen. Kerromme ainakin EU-tuetusta Euroopan solidaarisuusjoukot -vapaaehtoisohjelmasta sekä Erasmus+ -tuetuista koulutuksista, nuorisovaihdoista ja Ready for Life -työharjoitteluohjelmasta.

Tapahtumassa puheenvuoron pitää tiktokvaikuttaja Jasmin Ngo (@jassesi).

Tapahtuman ständeillä tavattavissa:

 • Allianssin nuorisovaihto
 • Maailmanvaihto ry - ICYE Finland
 • Opetushallitus
 • Espoon opiskeluterveydenhuolto

Tapahtuma järjestetään maanantaina 12.9. klo 17-19 Sellon kirjastossa Espoossa osoitteessa Leppävaarankatu 9, 02600 Espoo.

Tapahtuma on osa Espoo 50v -juhlintoja ja sen järjestää Espoon nuorisopalvelut.

Lue lisää täältä!

Lähtisitkö EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeisiin etsitään nyt vapaaehtoisia. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin pitkäaikaisiin hankkeisiin:

 • Italiaan etsitään kahta toimistovapaaehtoista kansainvälisen liikkuvuuden parissa toimivalle InCo-järjestölle.
 • Maltalle etsitään kahta vapaaehtoista paikallisen NMKY-järjestöön (YMCA Malta) työskentelemään kodittomuutta kokevien ihmisten parissa 
 • Viroon eri paikkoihin, kuten perhekotiin, päiväkotiin, erityistarpeisten aikuisten hyvinvointikeskuksiin, sekä nuorisokeskukseen
 • Unkariin opettamaan englantia tai omaa äidinkieltä paikallisille nuorille
 • Saksaan eri hankkeisiin toimimaan mm. lasten ja nuorten parissa
 • Ranskan maaseudulle useisiin eri hankkeisiin
 • Armeniaan etsitään vapaaehtoisia WWF:lle, hyväntekeväisyysjärjestöön, kansallisgalleriaan sekä lasten ja nuorten sairaalaan ja terveyskeskukseen
 • Pohjois-Makedoniaan viestinnän tehtäviin ja Voices-lehden toimitukseen
 • Isoon-Britanniaan Lontooseen kansainväliseen järjestöön tekemään erilaisia toimistotehtäviä 

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan hankkeen ajaksi.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa

Osallistu "Living Books" vapaaehtoisleirille Ranskassa 30.9.-21.10.2022!

Pienessä Jonzac-nimisessä kunnassa Ranskassa järjestetään tuettu trilateraalinen vapaaehtoisleiri 18-30 -vuotiaille nuorille aikuisille. Paikallinen kirjastoverkosto pyrkii herättämään kirjakulttuurin henkiin alueella. Tämän vuoksi vapaaehtoisleirin tavoitteena onkin luoda mahdollisuuksia kulttuurienvälisiin kohtaamisiin kansainvälisille nuorille ja paikallisille ihmisille kirjallisuuden merkeissä.

Työtehtäviin kuuluu luoda kirjallisuuden kartasto paikallisten ihmisten kanssa. Kartasto luodaan kirjastojen järjestämien luku- ja kirjoitustyöpajojen avulla. Vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan myös kulttuurienväliseen oppimiseen liittyviin työpajoihin.

Kyseinen hanke on tuettu trilateraalinen vapaaehtoisleiri, josta vapaaehtoiset saavat matkakorvaukset jälkikäteen (max. noin 380 euroa).

Lue lisää ja hae mukaan täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠!

Valmistutko ammattiin? Hae nyt mukaan Ready for Life -työharjoitteluun! Nyt sinun on mahdollista hakea myös Euroopan ulkopuolelle!

Valmistuitko äskettäin toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Nyt voi lähteä myös Euroopan ulkopuolelle, ensimmäisenä uutena kohdemaana Kenia, jonne voi lähteä työharjoitteluun eri aloille! Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja harjoittelun voi aloittaa 12 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden). Hakemuksen voi lähettää jo ennen valmistumista.

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme!

Oletko opiskellut tekstiili- ja muotialaa? Berliinissä on hyvin tarjolla joulukuussa alkavia Ready for Life -harjoittelupaikkoja juuri muodin parissa! 

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠!

EURES Targeted Mobility Scheme (TMS) -tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa? EURES TMS -ohjelman kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa.

Säännöllisesti järjestetään myös European online job days -tapahtumia, joista saa maakohtaisesti hyödyllistä tietoa avoimista työpaikoista.

Lue lisää EURES-tuesta nettisivuillamme. Voit lukea EURES TMS -ohjelmasta lisää myös Euroopan komission nettisivuilla⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Tutustu kieliohjelmiin nettisivuillamme