Onnea kevään ylioppilaille ja ammatillisesta koulutuksesta valmistuville!

3.6.2022

Mietitkö mitä tekisit valmistumisen jälkeen? Allianssin nuorisovaihdon kautta voit lähteä ulkomaille vapaaehtoistyöhön, koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin, työharjoitteluun, tai kielikurssille. Tässä esittely eri kansainvälistymismahdollisuuksistamme: 

Euroopan solidaarisuusjoukot

Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet 18-30 -vuotiaan nuoret aikuiset voivat hakea mukaan joko Euroopan solidaarisuusjoukkojen yksilöjaksoihin tai vapaaehtoistiimeihin. Vapaaehtoistyössä pääset kehittämään kielitaitoasi, kerrytät työkokemusta ja tapaat uusia ihmisiä!  

Euroopan solidaarisuusjoukkojen yksilöjaksot

Euroopan solidaarisuusjoukot on EU-tuettu vapaaehtoisohjelma ja tuki kattaa matkatuen, majoituksen, ruokailun, vakuutuksen, valmennukset ja kielikurssin pidemmillä jaksoilla. Euroopan solidaarisuusjoukkojen kautta voit hakea joko lyhytaikaiseen (2vk-2kk) tai pitkäaikaiseen (2-12kk) yksilöjaksoon. 

Voit tutustua partneriemme avoimiin vapaaehtoispaikkoihin täällä. Lisää vapaaehtoispaikkoja löydät myös Euroopan nuorisoportaalista, jossa projektia voi etsiä esimerkiksi kohdemaan tai projektityypin perusteella. Pääset sivustolle tästä. ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimit

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimit keräävät yhteen noin 10-15 kansainvälistä nuorta, jotka tekevät vapaaehtoistyötä yhteisen hankkeen parissa.  Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimit sopivat sinulle, joka haluat osallistua lyhytaikaiselle vapaaehtoisjaksolle ja nautit tiimityön tekemisestä kansainvälisessä porukassa! 

Jos kotikansainvälistyminen kiinnostaa, voit hakea Suomessa järjestettäviin vapaaehtoistiimeihin täältä. E-vet -hakukoneesta löytyy kansainvälisten partneriemme järjestämät vapaaehtoistiimit Euroopassa. Voit hakea niihin täältä kohdasta "Miten haetaan?".

Kansainväliset vapaaehtoisleirit ja Medium Term Volunteer -ohjelma

Voit hakea mukaan myös kansainvälisille vapaaehtoisleireille Eurooppaan tai Medium Term Volunteer -vapaaehtoisohjelmaan Euroopan ulkopuolelle!

Kansainväliset vapaaehtoisleirit

Kesällä kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä järjestetäänkin todella paljon ja osaan niistä voivat hakea myös 16-17 -vuotiaat. Leireillä työskennellään yleishyödyllisissä tehtävissä yhteistyössä paikallisen yhteisön ja muiden vapaaehtoisten kanssa. Tehtäviä on tarjolla monipuolisesti: vapaaehtoiset voivat auttaa esimerkiksi festivaalin tai näyttelyn järjestämisessä, luonnonsuojeluprojektissa, rakennusten kunnostustehtävissä tai vapaa-ajan toiminnan järjestämisessä lapsille. Vaihtoehtoja on paljon eri maissa. Pääset hakemaan kansainvälisille vapaaehtoisleireillä täältä.

Medium Term Volunteer -ohjelma

Medium Term Volunteer -ohjelman kautta voit hakea vapaaehtoistyöhön myös Euroopan ulkopuolelle. Voit lähteä kauttamme vapaaehtoistyöhön lähes kaikkiin maailman kolkkiin, kuten Aasiaan, Afrikkaan sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikkaan. Ohjelmat kestävät projektista riippuen yhdestä kuukaudesta vuoteen. Oleskellessasi kohdemaassa pidemmän aikaa ja tehdessäsi työtä paikallisessa yhteisössä pääset sukeltamaan kohdemaan arkielämään. Voit hakea mukaan täältä.

Eramus+ -tuetut koulutukset ja nuorisovaihdot 

Koulutuksen ja nuorisovaihdot tarjoavat hienon mahdollisuuden oppia yhdessä uutta muiden kansainvälisten nuorten kanssa. 

Nuorisovaihto on ryhmämuotoinen Erasmus+- vaihto, jossa eri maista tulevat nuorten ryhmät tutustuvat tiettyyn teemaan ja tekevät siihen liittyviä aktiviteetteja.  Nuorisovaihtoihin osallistujien ikäraja on yleensä 18-30, ryhmänohjaajaksi hakevien osalta 18+ eli ei yläikärajaa. Teemana voi olla esimerkiksi paikalliseen ruuantuotantoon tutustuminen tai kestävä vaateteollisuus. 

Koulutuksiin voivat hakea kaikki nuorten parissa vapaaehtoisesti tai työkseen toimivat ja myös muut teemoista kiinnostuneet, jotka haluaisivat hyödyntää oppimaansa kansalaisyhteiskunnassa toimimalla, myös Allianssin nuorisovaihdon aktiivitoiminnasta kiinnostuneet voivat hakea koulutuksiin. Koulutusten aiheina ovat viime vuosina olleet muun muassa nuorisotyö, johtamistaidot, mentoritoiminta, rasismin- ja vihapuheen vastainen työ ja kestävän kehityksen teemat. 

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujan matkakulut välimatkataulukossa määriteltyyn maksimisummaan asti  sekä ohjelman, majoituksen ja ruuan kohteessa. Tutustu ajankohtaisiin nuorisovaihtoihin ja koulutuksiin täältä!

Eramus+ tuettu Ready for Life -työharjoitteluohjelma

Toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistuville tarkoitettu Ready for Life -työharjoitteluohjelma tarjoaa tilaisuuden kerryttää oman alan työkokemusta, kehittää kielitaito, tutustua uuteen kulttuurin ja ennen kaikkea saada unohtumattomia kokemuksia ja muistoja!

Ready for Life -ohjelmassa sinulle etsitään koulutustasi vastaava työharjoittelupaikka, jonka kesto on 1-3 kuukautta. Voit valita kohdemaan seitsemästä Euroopan maasta: Ranska, Italia, Kreikka, Irlanti, Saksa, Portugali tai Espanja.

Ohjelma on Erasmus+ -tuettu ja tuki kattaa suurimman osan kustannuksista. Sinulle jäävät hoidettavaksi vain päivittäiset elinkustannukset.

Lue lisää ja hae mukaan täältä!