Ajankohtaisia EU-tuettuja vapaaehtoistiimejä

16.6.2022

Haluaisitko tehdä vapaaehtoistyötä Suomessa tai muualla Euroopassa? 

Järjestämme sekä  Suomessa että muissa maissa Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä, joihin haemme  osallistujia. Vapaaehtoistiimissä tehdään käytännön vapaaehtoistyötä ja paljon muuta yhdessä noin kymmenen muun vapaaehtoisen kanssa. Osallistuminen onkin hyvä tapa tutustua uusiin ihmisiin ja paikkoihin, oppia uusia taitoja sekä tietysti tehdä työtä hyvän asian puolesta! 

Kuka voi hakea? Vapaaehtoistiimit on tarkoitettu 18-30 -vuotiaille. Rohkaisemme kaikenlaisista taustoista tulevia, Suomessa asuvia nuoria aikuisia hakemaan mukaan! Tiimeihin voi osallistua  suomalaisia ja muita Suomessa jo asuvia nuoria aikuisia sekä myös myös muista EU-maista tulevia vapaaehtoisia. Osallistujilla tulee olla täysi  koronarokotusssarja tai todistus sairastetusta virustaudista.

Mitä maksaa? Vapaaehtoistiimit ovat Euroopan unionin tukemia, joten osallistujien matkakulut korvataan, ohjelma, majoitus ja ruokailut järjestetään ja vapaaehtoiset saavat pientä taskurahaa. Osallistujalle itselleen ei siis tule  kuluja osallistumisesta. 

Tulevia vapaaehtoistiimejä

Ranska, 7.-22.7.2022

Solidarity Hike

Ranskaan etsitään kahta osallistujaa Euroopan solidaarisuusjoukkojen ryhmähankkeeseen, jonka aikana vaelletaan Ranskan Alppien halki testaten ensimmäistä kertaa turisteille suunnattua uutta, vanhoja laidunnusreittejä seuraavaa reittiä. Hankkeen tavoitteena on herättää henkiin vanhoja eristäytyneitä alueita ja järjestää kohtaamisia alueiden asukkaiden kanssa.

Osallistujien tehtävä on luoda kuvapäiväkirja alueen historiasta ja perinteestä. Vaelluksen aikana tutustutaan mm. kartoituksen, valokuvauksen, villin luonnon, solidaarisuuden ja keskinäisen avunannon teemoihin.

Hankkeen aikana majoitutaan yömajoissa ja leirintäalueilla. Osallistujat tarvitsevat mukaan rinkan ja makuupussin, sekä vaellukseen sopivan vaatetuksen.

Kyseinen vapaaehtoishanke järjestetään kuten vapaaehtoistiimi, koska toteutus on ryhmämuodossa. Valitettavasti hankkeeseen ei voi kuitenkaan osallistua, jos sinulla on jo kokemusta Euroopan solidaarisuusjoukkojen lyhyestä tai pitkästä yksilöjaksosta. 

Kyseinen vapaaehtoistiimi on tarkoitettu erityisesti nuorille, joiden elämäntilanne on epävarma johtuen esim. työttömyydestä, huonosta taloudellisesta tilanteesta, syrjäisellä seudulla asumisesta tai terveysongelmista. Hakeaksesi sinun tulee olla 18-30-vuotias.

Lue lisää oheisesta esitteestä ja kurkkaa video hankkeen alueesta täältä! Hae mukaan mahdollisimman pian täyttämällä sivun lopussa oleva lomake.

Punkaharju, 18.-31.7.2022

Wellbeing from nature

Wellbeing from nature -vapaaehtoistiimin aikana osallistujat pääsevät nauttimaan suomalaisesta luonnosta sekä oppimaan suunnistamaan, jotta esim. vaeltaminen olisi helpompaa. Tiimin aikana pääsee myös tekemään erilaisia puutarhanhoitoon liittyviä tehtäviä sekä erilaisia ulkoaktiviteetteja. 

Majoitus järjestetään Itä-Karjalan Kansanopiston (IKKO) opiskelijoiden asunnoissa ja kaikki ateriat tarjotaan paikan päällä. IKKO tarjoaa ihanteelliset mahdollisuudet ulkoilulle sekä erilaisille luoville ja luonto-aktiviteeteille, sillä sitä ympäröivät järvet molemmin puolin.

Vapaaehtoispaikka on auki 18-30 -vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita tekemään vapaaehtoistyötä maalla luonnon ympäröimänä. 

Lue lisää täältä!

Hae mukaan mahdollisimman pian täyttämällä sivun lopussa oleva hakulomake! 

Punkaharju, 9.-22.8.2022

Nature films

Vapaaehtoiset pääsevät avustamaan monenlaisissa tehtävissä liittyen Savonlinna International Nature Film Festival -tapahtumaan, joka järjestetään 18.-21.8. Tapahtuman järjestämisen lisäksi vapaaehtoiset pääsevät tekemään erilaisia luontoon liittyviä tehtäviä.

Lue lisää täältä!

Hae mukaan mahdollisimman pian täyttämällä sivun lopussa oleva hakulomake! 

Helsinki, 6.8.-20.8.2022

WHV Suomenlinna -vapaaehtoistiimi

Vapaaehtoiset pääsevät tekemään erilaisia maisemointitöitä Suomenlinnassa. Vapaaehtoiset myös avustavat historiallisten rakennusten kävijähallinnassa ja entisöintitehtävissä.

Lue lisää täältä!

Hae mukaan mahdollisimman pian täyttämällä sivun lopussa oleva hakulomake! 

Janakkala, 19.8.- 4.9.2022

Kotofest

Vapaaehtoistiimin aikana osallistujat pääsevät avustamaan erilaisissa tehtävissä liittyen uuden indie-festivaali Kotofestin järjestämiseen. Vapaaehtoistiimin aikana on mahdollista tehdä monenlaisia käytännön tehtäviä ja mahdollisesti myös esittelemään omia taiteellisia tai luovia kykyjään. Vapaaehtoisiimin aikana pääsee myös tutustumaan paikalliseen nuorisotyöhön.

Lue lisää täältä!

Hae mukaan mahdollisimman pian täyttämällä sivun lopussa oleva hakulomake! 

Yläne, 14.8.-27.8.2022

Vapaaehtoisten tehtävänä on osallistua ja mahdollisuuksien mukaan myös suunnitella paikallisten koululaisten (ikä 12-14) ryhmäytyksiä sekä siistiä lähialueen ympäristöä ja vaellusreittejä. Vapaaehtoistiimin tavoitteena on tuoda kansainvälisiä kokemuksia paikallisille nuorille.

Vapaaehtoistiimi järjestetään yhteistyössä Pöytyän kunnan ja paikallisen 4H-kerhon kanssa. 

Vapaaehtoiset majoitetaan Luontokeskuksen kanssa samassa rakennuksessa sijaitsevaan paikalliseen nuorisotaloon, jossa järjestetään näyttelyitä ja ympäristökasvatusta. Tilassa on retkisängyt. Viereisessä rakennuksessa on suihku ja oleskelutilat. Lounas tarjotaan ja vapaaehtoiset kokkaavat muut ateriat yhdessä.

Hae mukaan mahdollisimman pian täyttämällä alla oleva hakulomake! 

Application form

ESC program promotes inclusion for all young people and there will be extra support if needed. We especially welcome volunteers whose personal situation fits in any of the below mentioned ones. Does any of these options describe your background? *
If you replied yes (or maybe) above please choose option(s) which describe your situation:
Regarding covid-19 *

Lisätietoa Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmasta löydät tästä linkistä. ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Huom! ESC-vapaaehtoistiimit ovat kaikille 18-30 -vuotiaille avoimia ja niihin voivat osallistua myös jo EVS- tai ESC-ohjelmassa olleet. Voit myös osallistua useampaan vapaaehtoistiimiin, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. 

Jos sinulla on kysyttävää hakulomakkeen täyttämiseen tai muuhun liittyen, olethan meihin yhteydessä. Saat meidät kiinni sähköpostitse (vaihto@alli.fi) tai puhelimitse  (myös WA numerosta 044 416 5209. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.