Kesäkuun uutiskirje

10.6.2024

Allianssin nuorisovaihto toivottaa aurinkoista kesäkuuta!

 • Välivuosi edessä? Osallistu välivuosi-etäinfoon 27.6. klo 17, pääset kuulemaan kansainvälistymismahdollisuuksistamme välivuoden aikana!
 • Kesäkuun Cottage of Cultures -tapahtumassa teemana Georgia, tervetuloa mukaan 27.6. klo 18!
 • Hae mukaan Choose your Food-nuorisovaihtoon Ranskaan 22.8.-5.9.2024!
 • Kuukaudeksi Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi Madeiralle? Nopea haku, DL 14.6.2024! 
 • Ajankohtaiset pitkäaikaiset Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispaikat
 • Vapaaehtoiseksi Suomeen? Vielä ehdit hakea mukaan Oulaisten 4H:n vapaaehtoisleirille 1.7.-12.7.2024!
 • Kesällä vapaaehtoisleirille Euroopaan tai Euroopan ulkopuolelle? Hakuohjeet täällä!
 • Pitkäaikaiseksi vapaaehtoiseksi Euroopan ulkopuolelle?
 • Valmistuitko ammattiin? Hae Ready for Life -työharjoitteluun, nyt myös Keniassa ja Nepalissa!
 • Töiden tai harjoittelun perässä Eurooppaan? Tutustu EURES-tukeen!
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla

Välivuosi edessä? Osallistu välivuosi-etäinfoon 27.6. klo 17, pääset kuulemaan kansainvälistymismahdollisuuksistamme välivuoden aikana!

Onko edessäsi välivuosi tai löytyykö syksyn kalenteristasi muuten vain tilaa? Kiinnostaisiko sinua viettää ulkomailla pidempi aika kenties vapaaehtoistyön tai työharjoittelun parissa? Vai haluaisitko lähteä loppukesästä muutamaksi viikoksi vapaaehtoistöihin tai nuorisovaihtoon Eurooppaan? Tule kuulemaan kansainvälistymisen mahdollisuuksista Välivuosi-infoomme ja löydä itsellesi mieluisa tapa osallistua!

Järjestämme infotilaisuuden torstaina 27.6. klo 17-18 Zoomissa. Kerromme ohjelmistamme sekä vastaamme osallistujien kysymyksiin. Välivuosi-infon aikana pääset kuulemaan myös Euroopan solidaarisuusjoukkojen kautta olleen aiemman vapaaehtoisen kokemuksia ja pääset kysymään häneltä kysymyksiä. 

Kerromme ainakin:

 • EU-tuetusta Euroopan solidaarisuusjoukot -vapaaehtoisohjelmasta
 • Kansainvälisistä vapaaehtoisleireistä
 • Medium Term Volunteer -ohjelmasta, jonka kautta voit mennä vapaaehtoiseksi Euroopan ulkopuolelle
 • Ajankohtaisista Erasmus+ -tuetuista nuorisovaihdoista ja koulutuksista
 • Erasmus+ -tuetusta Ready for Life -työharjoitteluohjelmasta
 • Kielikursseista

Ilmoittaudu mukaan täällä, saat Zoom-linkin suoraan sähköpostiisi!

Kesäkuun Cottage of Cultures -tapahtumassa teemana Georgia, tervetuloa mukaan 27.6. klo 18!

Allianssin nuorisovaihto järjestää Cottage of Cultures -tapahtumia kuukausittain, jolloin pääset tutustumaan aina uuteen maahan ja sen kulttuuriin sekä ajankohtaisiin teemoihin. Tapahtumien tavoitteena on edistää kulttuurienvälistä ymmärrystä, paikallisten ja kansainvälisten osallistujien välistä vuoropuhelua sekä osallisuutta.

Kesäkuussa georgialainen ESC-vapaaehtoinen esittelee tapahtumassa Georgian kiehtovaa kulttuuria ja historiaa! Tapahtuman aikana kuulemme myös ilmastonmuutoksen vaikutuksista Georgiaan esim. maanvyöryjen muodossa. Perinteiseen tapaan luvassa on myös paikallisten herkkujen maistelua! 

Tapahtuma järjestetään Allianssi-talolla osoitteessa Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, se on maksuton ja järjestetään englanniksi.

Maksimiosallistujamäärä on 25 henkilöä, eli ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian täältä!

 Cottage of Cultures -tapahtumat ovat osa EU-tuettua solidaarisuushanketta. Lue lisää täältä!

Hae mukaan Choose your Food-nuorisovaihtoon Ranskaan 22.8.-5.9.2024!

Ranskassa järjestetään nuorisovaihto, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan toistensa ruokakulttuureihin, vierailemaan paikallisten ruuantuottajien luona ja maistelemaan heidän tuotteitaan, osallistumaan työpajoihin sekä järjestämään ravintolapäivän vaihdon lopuksi. Vaihdossa pääset myös tutustumaan yhteisölliseen asumiseen muiden osallistujien kanssa Alsacen alueella Ranskassa, joka on tunnettu metsistä ja vuorista. 

Nuorisovaihto on Erasmus+ -tuettu ja tuki kattaa matka-apurahan, majoituksen ja ruokailun. Mukaan voivat hakea 18-30 -vuotiaat Suomessa asuvat nuoret aikuiset ja voit hakea mukaan myös ryhmänohjaajaksi, mainitsethan hakemuksessa mikäli tämä kiinnostaa sinua! 

Lue lisää ja hae mukaan 19.6. mennessä nettisivujemme kautta!

Kuukaudeksi Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi Madeiralle? Nopea haku!

Yhteistyöjärjestömme Madeiralla etsii vapaaehtoista ohjaamaan lapsia paikallisella kesäleirillä. DOUTORECOS on leiri, jossa 6-12-vuotiaat lapset viettävät aikaa yliopistolla leikkien ja oppien eri aiheista (urheilu, tanssi, musiikki, elektroniikka, robotiikka, tietojenkäsittelytiede, tieteet, kuvataiteet, historia, kirjallisuus jne.) sekä vieraillen yliopiston eri laboratorioissa.

Euroopan solidaarisuusjoukot on EU-tuettu vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotiaille, tuki kattaa matka-apurahan, majoituksen, ruokailun ja taskurahan. Voit hakea mukaan suoraan Madeiran järjestön kautta täältä, Huom! DL on jo 14.6.2024!

Oletko kiinnostunut pitkäaikaisesta vapaaehtoistyöstä ja ovatko tulevan vuoden suunnitelmat auki? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeisiin etsitään nyt vapaaehtoisia. Paikkoja löytyy useiden erilaisten tehtävien parista. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotiaille. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan hankkeen ajaksi.

Muutamia poimintoja avoinna olevista pitkäaikaisista projekteista:

 • Itävaltaan voi hakea useaan eri projektiin Wieniin, huom. DL 16.6.2024!
 • Berliiniin Saksaan etsitään vapaaehtoisiä useaan paikkaan, voit mm. työskennellä vapaaehtoisena koulussa, päiväkodissa tai sirkuksessa!
 • Myös Belgiaan on tarjolla useita eri vapaaehtoismahdollisuuksia 
 • Prahaan Tsekkiin työskentelemään erilaisten koulutusten parissa
 • Ranskaan tekemään erilaisia viestinnän tehtäviä (esim. some, tapahtumat, artikkelien kirjoittaminen yms.)
 • Saksan maaseudulle vapaaehtoiseksi kouluun, huom. vapaaehtoisen tulisi osata saksan kielen alkeet

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivuillamme Ajankohtaista-osiossa!

Myös Balkanilla on vielä avoimia paikkoja (mahdollisuus toimia joko lyhytaikaisena 2vk-2kk tai pitkäaikaisena 2-12kk vapaaehtoisena): 

 • Kosovoon avustamaan koulutus- ja vapaaehtoistyöhankkeiden järjestämisessä, jotka liittyvät pääasiassa permakulttuuriin ja luonnonmukaiseen rakentamiseen, kestävään elämään ja muihin ympäristöaiheisiin
 • Bosnia ja Hertsegovinaan järjestämään eri teemaisia työpajoja lapsille ja nuorille sekä tiedottamaan EU:n nuoriso-ohjelmista
 • Albaniaan suunnittelemaan erilaisia kulttuuri, -taide ja -liikunta-aktiviteetteja kehitysvammaisille lapsille.

Hae mukaan Balkanille mahdollisimman pian nettisivujemme kautta täältä

Vapaaehtoiseksi Suomeen? Vielä ehdit hakea mukaan Oulaisten 4H:n vapaaehtoisleirille 1.7.-12.7.2024!

Oulaisten 4H järjestää kansainvälisen vapaaehtoisleirin, jonne tulee 16-17 -vuotiaita nuoria ympäri maailman talkoilemaan Wanhan Woiman päivien merkeissä.

Suomessa asuvat leiriläiset eivät yövy leirillä, vaan majoitus on järjestettävä itse, heille ei siis ole ikärajaa eikä osallistumismaksua. Myös leiriperheitä etsitään, eli voit myös majoittaa nuoren perheeseesi viikoksi tai kahdeksi.

Leiriläisenä pääset osallistumaan ennen Wanhan Woiman päiviä kasaustalkoisiin (1.-4.7.), tapahtuman aikana ylläpitämään kioskeja, grillejä ja kahviloita (5.-7.7.) , sekä tapahtuman jälkeen purkutalkoisiin (18.-19.7.).
Leiriohjelmaan kuuluu reissu PowerParkiin torstaina 11.7.2024.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 23.6.2024, ilmoittaudu mukaan täältä!

Kesällä vapaaehtoisleirille? Hakuohjeet täällä!

Kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä järjestetään sekä Euroopassa että Euroopan ulkopuolella ja ne ovat omakustanteisia. Leirimaksu on yleensä 150€, joka sisältää majoituksen ja ruokailun leirin ajaksi.  Matkat kotimaasta kohdemaahan osallistuja järjestää ja maksaa itse. 

Eurooppa, useita leirejä mm. Ranskassa, Portugalissa, Saksassa, Espanjassa

Bali, useita leirejä (alla projektikoodit)

Yhteistyöjärjestömme DEJAVATO tarjoaa monipuolisia vapaaehtoisleirejä Balilla, Indonesiassa. Osa näistä leireistä keskittyy paikallisten lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn erilaisten aktiviteettien kautta (englannin opetuksen avustaminen, urheilun ja pelien järjestäminen jne.) Vapaaehtoisilla on myös ainutlaatuinen mahdollisuus työskennellä arkeologien kanssa maailmanperintökohteen säilyttämiseksi. 

 • Bali Special Needs: DJ-2402
 • Central Bali: DJ-2410
 • West Bali: DJ-2403
 • Prambanan Temple: DJ-2401

Lisää vapaaehtoisleirejä ja hakuohjeet löydät nettisivuiltamme! Voit myös selata E-vetin kautta muita itsellesi kiinnostavia leirejä

Pitkäaikaiseksi vapaaehtoiseksi Euroopan ulkopuolelle? 

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopan ulkopuolella? Voit hakea joko 1-6 kuukauden MTV-vapaaehtoistyöohjelmiin tai lyhyemmille vapaaehtoisleireille eri puolelle maailmaa! Vaihtoehtoina on Aasia, Afrikka sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikka. Vapaaehtoistyöohjelmat Euroopan ulkopuolella ovat omakustanteisia.

Lisätietoa löydät nettisivuiltamme

Valmistuitko ammattiin? Hae mukaan Ready for Life -työharjoitteluun! Nyt sinun on mahdollista hakea myös Euroopan ulkopuolelle!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Nyt voi lähteä myös Euroopan ulkopuolelle - Keniasta ja Nepalista löytyy mahdollisuuksia monipuolisesti eri aloilta!

Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja harjoittelun voi aloittaa 12 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa. Hakemuksen voi lähettää jo ennen valmistumista.

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Tässä aiempien osallistujien kommentteja:

 • "Työpaikkani oli minulle todella sopiva, minulla oli paljon monipuolista hommaa ja minulla oli ihanat työkaverit, jotka otti minut todella hyvin vastaan. Sain olla juuri oma itseni ja työpanostani arvostettiin vaikka en espanjaa oikein hallinnut/puhunut enkä ymmärtänyt sitä kovin hyvin."
 • "Kaikki on kehittynyt huimasti, ja vieraalla kielellä työskenteleminen nostaa todella paljon kärsivällisyysastetta ja laittaa ajattelemaan asiat ihan eri järjestyksessä, mikä on tietysti todella hyvä asia"
 • "Kielitaito kehittyi paljon. Kuten myös sosiaaliset taidot: rohkeus tutustua ihmisiin."

Haluaisitko nähdä millaista arki työharjoittelussa on? Katso mm. Sannin, Jeremiaksen ja Mariannen kokemuksista meidän Instagramin kohokohdista

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme.

EURES Targeted Mobility Scheme (TMS) -tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa? Uusia tuulia työuralle ulkomailla? EURES TMS -ohjelman kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa.

Säännöllisesti järjestetään myös European online job days -tapahtumia, joista saa maakohtaisesti hyödyllistä tietoa avoimista työpaikoista.

Lue lisää EURES-tuesta nettisivuillamme. Voit lukea EURES TMS -ohjelmasta lisää myös Euroopan komission nettisivuilla

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Oletko kiinnostunut kielikurssille lähtemisestä? Lue lisää ja tutustu eri maissa järjestettäviin mahdollisuuksiin nettisivuillamme