Syyskuun uutiskirje

7.9.2023

Syyskuun uutiskirje on nyt julkaistu! 

 • Syyskuun Cottage of Cultures -teemana Kreikka ja luontosuhde – tule mukaan 28.9. klo 18!
 • Kiinnostaako kansainvälinen vapaaehtoistyö? Osallistu KaVan etäinfoon 13.9. klo 18-19:30!
 • All Aboard Inclusive Train kehittämishanke on saatu pakettiin!
 • Hae mukaan Leaders of Change -koulutukseen Unkariin 6.-15.11.2023!
 • Ajankohtaiset pitkäaikaiset Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispaikat
 • Vapaaehtoiseksi Euroopan ulkopuolelle? 
 • Valmistuitko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun, nyt myös Keniassa ja Nepalissa
 • Töiden tai harjoittelun perässä Eurooppaan? Tutustu EURES-tukeen! 
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Syyskuun Cottage of Cultures -teemana Kreikka ja luontosuhde – 

tule mukaan 28.9. klo 18!

Allianssin nuorisovaihto järjestää Cottage of Cultures -tapahtumia kuukausittain, jolloin pääset tutustumaan aina uuteen maahan ja sen kulttuuriin sekä ajankohtaihiin teemoihin. Tapahtumien tavoitteena on edistää kulttuurienvälistä ymmärrystä, paikallisten ja kansainvälisten osallistujien välistä vuoropuhelua sekä osallisuutta. Pääset suoraan vaikuttamaan iltojen sisältöön, sillä seuraavan tapahtuman teema päätetään aina yhdessä jokaisen tapahtuman päätteeksi!

Seuraava tapahtuma 28.9. klo 18 – teemana Kreikka sekä luontosuhde!

Neljännessä Cottage of Cultures -tapahtumassa tutustutaan Kreikan kult-tuuriin kreikkalaisen ESC-vapaaehtoisen opastamana. Pääset myös opettelemaan perinteisiä kreikkalaisia tansseja sekä tietysti maistelemaan paikallista ruokaa!

Tämän kuun työpajan aiheena on luontosuhde ja aiheeseen pureudutaan osallistavan työpajan keinoin kansainvälisestä näkökulmasta.

Tapahtuma järjestetään Allianssi-talolla osoitteessa Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, se on maksuton ja järjestetään englanniksi. Ilmoittauduthan mukaan etukäteen, jotta osaamme varautua oikealla määrällä ruokatarvikkeita.

Ilmoittaudu mukaan täältä!

Cottage of Cultures -tapahtumat ovat osa EU-tuettua solidaarisuushanketta. Lue lisää täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠!

Kiinnostaako kansainvälinen vapaaehtoistyö? Osallistu KaVan etäinfoon keskiviikkona 13.9. klo 18-19:30!

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopassa tai kauempana? Tervetuloa Kansainvälisen Vapaaehtoistyön Verkosto KaVan infotilaisuuteen! Tilaisuuksissa saat tietoa vaihtoehdoista lähteä vapaaehtoistyöhön maailmalle KaVan jäsenten kautta ja kuulet vapaaehtoisten kokemuksista.

Infotilaisuus järjestetään keskiviikkona 13.9.2023 klo 18-19:30!

Tilaisuus järjestetään etänä Zoomin kautta, ilmoittaudu mukaan tapahtumaan tästä linkistä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠!

Ilmoittauduttuasi saat automaattisesti linkin Zoom-tapaamiseen. Zoomin saavutettavuustiedot löytyvät täältä.

Kansainvälisen Vapaaehtoistyön Verkostoon kuuluvat Allianssin nuorisovaihto, Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT) ja Maailmanvaihto ry – ICYE Finland. KaVa edistää laadukasta ja vastuullista vapaaehtoistyötä. Verkoston jäsenet lähettävät vapaaehtoistyöntekijöitä ulkomaille paikallisiin ruohonjuuritason hankkeisiin ja vastaanottavat vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen.

 • Vapaaehtoistyöjaksot kestävät muutamista viikoista vuoteen.
 • Vapaaehtoistyölle on mietitty tavoite ja tarkoitus eikä toiminnalla tavoitella taloudellista hyötyä.
 • Vapaaehtoistyön tavoitteena on kulttuurienvälinen oppiminen ja globaalin vastuun sekä aktiivisen kansalaisuuden vahvistaminen.
 • Suomessa mukaan voi tulla kotikansainvälistymään verkoston vapaaehtoistoimintaan.

Infotilaisuus on kaikille avoin ja se pidetään suomeksi. Osallistujat sitoutuvat osaltaan rakentamaan ilmapiiriä, jossa kaikkia kunnioitetaan.

Lue lisää tapahtumasta täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠!

All Aboard Inclusive Train -kehittämishanke on saatu pakettiin!

Allianssin nuorisovaihto oli mukana Erasmus+ KA2 -hankkeessa "All Aboard Inclusive Train", jonka tarkoituksena on ollut tukea ryhmänohjaajien taitoja kohdata moninaisuutta vapaaehtoisleireillä.

Hanke toteutettiin yhdessä kahden muun eurooppalaisen vapaaehtoisjärjestön kanssa: hanketta koordinoi tsekkiläinen INEX-SDA ja Allianssin nuorisovaihdon lisäksi mukana oli saksalainen IBG – Internationale Begegnung in Gemeinschaftsdiensten e. V.

Hankkeen aikana luotiin opas, jonka sisältöä voidaan käyttää sellaisenaan yhden koulutuspäivän materiaalina tai siitä voidaan poimia työpajoja jo olemassaoleviin ryhmänohjauskoulutuksiin.

Oppaan neljä työpajaa käsittelevät inkluusiota neljästä eri näkökulmasta:

 • Ryhmäytyminen ja erilaisuus
 • Kommunikaatio
 • Moninaisuus rikkautena
 • Erilaisten tarpeiden ymmärtäminen

Lue lisää ja tutustu hankkeen aikana koottuun oppaaseen täällä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠!

Hae mukaan Leaders of Change -koulutukseen Unkariin 6.-15.11.2023!

Henkilökohtaiseen kasvuun ja itsereflektioon keskittyvä Leaders of Change -koulutus järjestetään jälleen marraskuussa Unkarin Hollókőssa. Koulutus on tarkoitettu ihmisille, joilla on aiempaa kokemusta esim. vapaaehtoisleireille osallistumisesta, jotka toimivat jo ryhmänohjaajina tai ovat kiinnostuneita toiminaan ryhmänohjaajina tulevaisuudessa.

Koulutuksessa keskitytään ryhmänohjaaja- ja johtamistaitojen kehittämiseen erityisesti itsereflektion kautta, eli käytännön mallien sijasta koulutus keskittyy lähinnä ajattelutapojen ja asenteiden tutkimiseen.

Voit lukea koulutukseen aiemmin osallistuneen Mirken kokemuksen täältä!

Osallistumismaksu tähän koulutukseen on 60 euroa. Koulutus on Erasmus+ -tuettu ja se kattaa matkatuen, asumisen ja ruokailun.

Lue lisää ja hae mukaan 30.9. mennessä täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠!

Oletko kiinnostunut pitkäaikaisesta vapaaehtoistyöstä ja ovatko tulevan vuoden suunnitelmat auki? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeisiin etsitään nyt vapaaehtoisia. Paikkoja löytyy useiden erilaisten tehtävien parista. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Muutamia poimintoja avoinna olevista pitkäaikaisista projekteista:

 • Ranskassa on mahdollista toimia vapaaehtoisena esimerkiksi ympäristötehtävien parissa, eri vapaaehtoisjärjestöissä, kouluissa sekä kaupungintaloissa edistämässä tietoisuutta EU:n nuoriso-ohjelmista
 • Puolaan etsitään vapaaehtoista AFS Poland -järjestön toimistoon, vapaaehtoinen pääsee myös osallistumaan vapaaehtoisleireille
 • Espanjaan järjestämään vammaisille erilaisia aktiviteetteja, kuten musiikki- ja taideterapiaa
 • Liettuassa on mahdollista toimia vapaaehtoisena lasten ja nuorten parissa 
 • Italiaan etsitään vapaaehtoisia eläinterapiafarmille sekä nuorten kanssa työskentelyn pariin.
 • Belgiassa etsitään vapaaehtoisia kulttuurin pariin, lasten paikalliseen seikkailuleikkipuistoon sekä erilaisten luovien ja taide-aktiviteettien järjestämisen pariin  
 • Saksassa etsitään vapaaehtoisia kunnostamaan historiallisia rakennuksia

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan hankkeen ajaksi.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivuillamme Ajankohtaista-osiossa.

Vapaaehtoiseksi Euroopan ulkopuolelle? 

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopan ulkopuolella? Voit hakea joko 1-6 kuukauden MTV-vapaaehtoistyöohjelmiin tai lyhyemmille vapaaehtoisleireille eri puolelle maailmaa! Vaihtoehtoina on Aasia, Afrikka sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikka. Vapaaehtoistyöohjelmat Euroopan ulkopuolella ovat omakustanteisia.

MTV-ohjelman kautta voit hakea myös eri puolille Eurooppaa, kuten Iso-Britanniaan. Ilona vietti kaksi kuukautta Englannissa MTV-ohjelmassa, näin hän kuvaa kokemustaan:

"Multikulttuurisessa ympäristössä työskenteleminen on myös opettanut, miten eri kulttuurit vaikuttaa siihen miten luonto nähdään, miten sitä käytetään tai miten siitä pidetään huolta. Eri kulttuurista tulevien ihmisten kanssa työskentely on lisännyt ymmärrystä eri kulttuureja ja ihmisiä kohtaan. Ei myöskään ole aina yhtä oikeaa tapaa hoitaa asioita vaan sitä rikkaampi lopputulos on mitä enemmän eri perspektiivejä voidaan laittaa asian hoitamiseen."

Lisätietoa löydät nettisivuiltamme⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Valmistuitko ammattiin? Hae mukaan Ready for Life -työharjoitteluun! Nyt sinun on mahdollista hakea myös Euroopan ulkopuolelle!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Nyt voi lähteä myös Euroopan ulkopuolelle - Keniasta ja Nepalista löytyy mahdollisuuksia monipuolisesti eri aloilta!

Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja harjoittelun voi aloittaa 12 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa. Hakemuksen voi lähettää jo ennen valmistumista.

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Tässä aiempien osallistujien kommentteja:

"Työpaikkani oli minulle todella sopiva, minulla oli paljon monipuolista hommaa ja minulla oli ihanat työkaverit, jotka otti minut todella hyvin vastaan. Sain olla juuri oma itseni ja työpanostani arvostettiin vaikka en espanjaa oikein hallinnut/puhunut enkä ymmärtänyt sitä kovin hyvin."

"Kaikki on kehittynyt huimasti, ja vieraalla kielellä työskenteleminen nostaa todella paljon kärsivällisyysastetta ja laittaa ajattelemaan asiat ihan eri järjestyksessä, mikä on tietysti todella hyvä asia"

"Kielitaito kehittyi paljon. Kuten myös sosiaaliset taidot: rohkeus tutustua ihmisiin."

Haluaisitko nähdä millaista arki työharjoittelussa on? Katso mm. Sannin, Jeremiaksen ja Mariannen kokemuksista meidän Instagramin kohokohdista

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

EURES Targeted Mobility Scheme (TMS) -tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa? Uusia tuulia työuralle ulkomailla? EURES TMS -ohjelman kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa. Uutta EURES Targeted Mobility Schemessä - hakulomake lähetetään nyt sähköisesti nettisivujemme kautta.

Säännöllisesti järjestetään myös European online job days -tapahtumia, joista saa maakohtaisesti hyödyllistä tietoa avoimista työpaikoista.

Lue lisää EURES-tuesta nettisivuillamme. Voit lukea EURES TMS -ohjelmasta lisää myös Euroopan komission nettisivuilla⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Oletko kiinnostunut kielikurssille lähtemisestä? Lue lisää ja tutustu eri maissa järjestettäviin mahdollisuuksiin nettisivuillamme⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Mukavaa syyskuuta!